Направи си сам ... Преспапие със снимка

 Когато навън става още по-студено и Коледа стои пред вратата, все повече си мислим за коледни подаръци и декорация. Сред огромния избор на подаръци по магазините, един персонализиран подарък винаги би изпъкнал. Затова и днес ви предлагаме една страхотна идея, с която със сигурност ще изненадате близките по празниците.

Впечатлете любимите си хора с уникално преспапие с тяхна снимка или с техен любим герой и гарантираме, че по-хубав подарък за Коледа няма да са получавали. 

Какво ни е необходимо за персонализираното ни преспапие:

  • стъклени бурканчета
  • ламинирани снимки
  • водоустойчива декорация (малки елхови клонки от пластмаса или пластмасови топчици)
  • пистолет с горещ силикон
  • брокат или пайети
  • 2-3 с.л. глицерин (продава се в аптеките)
  • вода (евентуално дестилирана вода)

Ето как става


Започваме с капака на бурканчето. Залепваме снимката за вътрешната част на капака с помощта на пистолет с горещ силикон. Ако нямате уред за ламиниране у дома, същия ефект ще постигнете с фолио за свежо съхранение и ютия. Изрязвате желаната фигурка от хартия, налагате по 2 слоя фолио на лицето и на гърба на фигурата. Режете фолиото по контура на фигурата, като оставяте малко екстра. След това върху хартия за печене поставяте фигурката и фолиото така, както сте ги изрязали, поставяте второ парче хартия за печене и минавате с гореща ютия отгоре. Така получавате перфектно ламинирани изображения

За да бъде още по-красиво преспапието, добавяме още декорация към снимката – малки елхички, клонки, топчета. 

Едно преспапие без сняг и блясък не е преспапие, затова в бурканчето добавете 1 с.л. брокат, пайети и други подобни вълшебства с цветове и форми по ваш избор. 
Накрая напълваме бурканчето с водата и глицерина.

Щом сместа в буркана е готова, а детайлите по капака са залепени, остава здраво да завинтим капака и да разклатим добре.  

Е, какво мислите? Аз лично се развълнувах много

Опитайте и вие!

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik