Матраци

Матраци ( 95 продукта )

Филтри

Артикули 1-60 от 95

Страница
 • В момента четете страница 1
 • Страница 2
 • Страница Напред
Филтри

Артикули 1-60 от 95

Страница
 • В момента четете страница 1
 • Страница 2
 • Страница Напред

Здравият и непробуден сън е от съществено значение за това, как ще се чувстваме през деня, колко енергия ще имаме и в какво настроение ще бъдем. За да се наспиваме бързо и да ставаме бодри сутрин, трябва да притежаваме подходящи, удобни и комфортни матраци. Днес обаче съществува голямо разнообразие от видове и изборът понякога е доста труден или в повечето случаи - неправилен. Ето защо, по-долу ще разгледаме основните възможности, предлаганите в онлайн магазин Moemax.bg видове и как да изберем правилните.

Какви видове матраци се предлагат днес

Най-евтините и предпочитани варианти са пружинните, в основата на които стои мрежа от зависими или независими пружини. При първите, основата е по-устойчива на натиск и разтягане, тъй като се използва силата и устойчивостта на всички пружини. При вторите, всяка от отделните пружини е независима и осигурява по-голяма гъвкавост.

Видове Матраци

Безпружинните матраци са по-тънки и в тяхното съдържание, обикновено се комбинират различни по материали пълнежи във вид на отделни слоеве. Най-често се използват памучните материи, мемори пяната и латексовите решения.

Комбинираните са последният сред основните видове матраци. Тук се прави комбинация от пълнители, създаващи различна твърдост. Например, от едната страна матракът е по-мек, а от другата по-твърд. При двуместните модели, меката и твърдата част могат да са съответно отляво и отдясно или обратно.

Имат ли значение техните характеристики

 • Степен на твърдост:
  • Ниска - във вътрешността може да има пружинна или безпружинна структура и тя е предпочитана за възрастни хора;
  • Над средната - пружинен или с горен пълнител от кокос например. Препоръчва се за тийнейджъри;
  • Средна - от едната страна е мек, а от другата твърд. Това е универсален вариант, подходящ за всеки;
  • Под средната - има подсилен пружинен блок и се препоръчва за хора с наднормено тегло;
  • Висока - има подсилен блок от пружини и еластични пълнители. Препоръчва се за медицински цели.
 • Максимално натоварване - важен момент при избора, особено ако става дума за хора с наднормено тегло. Стандартните матраци могат да издържат натоварване от 100 до 160 кг. Твърдите модели осигуряват издръжливост и на 300 кг. тегло;
 • Размери - съществуват детски модели, едноспални, персон и половина, двойни. Детските са с дължина 120/190 см, а за възрастни - 190-200 см. При детските варианти широчината варира между 60 и 80 см, а височината между 6 и 24 см. При вариантите за възрастни - широчината е между 80 и 200 см, а височината от 12 до 50 см.

Как да изберем най-удобните

Обикновено правим избор на матраци за деца, за тийнейджъри и за възрастни. За децата, решението е твърд или със средна твърдост. Пружинните бонелни модели не са препоръчителни за деца под една годинка, така че за тях се препоръчват безпружинните модели.

Матраци

При избора за тийнейджър, обикновено се избира едноместен вариант с дължина 180 см и широчина - 80 - 90 см. Ако се спрете на пружинен вариант, нека той да бъде с независими пружини. В случай на безпружинен модел, нека той да бъде от хипоалергенна естествена материя.

За възрастните, първо трябва да решите дали Ви е необходим двоен или единичен матрак, който да е с пружини или без. Размерите трябва да се съобразят с тези на леглото. Ако сте с наднормено тегло в диапазона около 130 кг, препоръчително е максималното натоварване да е поне 160 кг.

Какви се предлагат на Moemax.bg

В онлайн магазин Mömax се предлагат всички описани по-горе евтини модели и такива с намаление, като най-предпочитаните стандартни топ-размери за двойните матраци за спални са от 160/200 см, а за единичните - 90/200 см и 80/200 см. При нас, освен достъпните цени, ще откриете и изгодни промоции. В раздела на сайта Ви очакват луксозни и удобни латексови, ортопедични и качествени решения от различни доказали се в световен мащаб производители. Често имаме предложения на разпродажба, а също ще откриете и комфортни евтини надматрачни постелки, така че заповядайте още днес.

Бърза доставка до:


София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Видин, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Велико Търново, Търговище, Шумен, Добрич и цялата страна.

© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik