Тенджери и касероли

Тенджери ( 39 продукта )

Филтри

39 Артикули

 1. ТЕНДЖЕРА С КАПАК 24СМ
  ТЕНДЖЕРА С КАПАК 24СМ
  Специална цена 42,83 лв. вместо 64,90 лв.
 2. ТЕНДЖЕРА С КАПАК 22CM
  ТЕНДЖЕРА С КАПАК 22CM
  Специална цена 25,99 лв. вместо 35,90 лв.
 3. ТЕНДЖЕРА С КАПАК 26M
  ТЕНДЖЕРА С КАПАК 26M
  Специална цена 32,90 лв. вместо 42,90 лв.
 4. ТЕНДЖЕРА С КАПАК 24CM
  ТЕНДЖЕРА С КАПАК 24CM
  Специална цена 39,90 лв. вместо 49,90 лв.
 5. ТЕНДЖЕРА С КАПАК 16CM
  ТЕНДЖЕРА С КАПАК 16CM
  26,99 лв.
 6. ТЕНДЖЕРА 20CM
  ТЕНДЖЕРА 20CM
  34,90 лв.
 7. ТЕНДЖЕРА 24CM
  ТЕНДЖЕРА 24CM
  44,90 лв.
 8. КАПАК 24СМ
  КАПАК 24СМ
  12,99 лв.
 9. КАПАК 28СМ
  КАПАК 28СМ
  15,99 лв.
Филтри

39 Артикули

Тенджерите предлагат бързо приготвяне на вкусни супи и разнообразни ястия със сос. При липсата на тиган те могат да бъдат използвани за пържене или задушаване на продукти.

Кои са най-използваните тенджери

Тези готварски съдове са най-разнообразни – малки и големи, евтини и скъпи, изработени от различни материали. Ако тепърва оборудвате своята кухня, най-добре да купите комплект от няколко с различна вместимост. Тези над 5 литра са удобни за готвене, но ако сте повече хора у дома или ако често каните гости. Те са подходящи за приготвяне на зимнина, дори за стерилизация на буркани. В тези от 3 до 5 литра можете да готвите за многочленно семейство или за няколко хранения наведнъж. Най-практични са малките, които могат да се използват за всичко и не заемат много място при съхранение.

С какво още да се съобразите, когато купувате тенджера: 

 1. Размерите 

Дъното трябва да отговаря на диаметъра на котлона. Ако съдът е по-голям, ястието ще завира по-бавно и ще изразходвате много повече енергия за неговото приготвяне.

 1. Материалите 

Съдовете могат да бъдат медни, от неръждаема стомана, лят алуминий и други. Въпрос на предпочитание и финансови възможности е какви да купите. Ако обичате да готвите на бавен огън, изберете керамични изделия. Най-практични са тези с незалепващо покритие.

Колкото по-тежка е една тенджера, толкова по-скъпа е тя, по-устойчива е и в нея температурата се разпределя по-добре по време на готвене. При нас, в онлайн магазина на Mömax, ви очаква богат каталог от тенджери, касероли и млековарки, които са незаменими помощници в приготвянето на вкусна и здравословна храна. По време на промоция, те са на ниски цени и покупката им е още по-изгодна.

Как да изберете най-добрата тенджера

Освен различни по форма и размери, изделията се отличават и със своите специални функции. Някои са разработени за готвене на пара, други за открит огън, под налягане, електрически, за варене на сок, за пържене, с двойно дъно и т.н. В едно домакинство едва ли има нужда от всички тези видове. Най-важното условие, когато избирате тенджера, е тя да е подходяща за повече котлони – за индукционен котлон, за газов и с плоча. Обърнете внимание на дъното, което трябва да е равно и дебело, а капакът да приляга плътно и да има отвор за пара. Гледайте да няма фабрични дефекти, като драскотини, охлузвания и други увреждания. Винаги четете упътването, което съпровожда изделието и спазвайте указанията за първоначална употреба.

Бърза доставка до:


София, Пловдив, Варна, Бургас, Нова Загора, Стара Загора, Перник, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Асеновград, Дупница, Кюстендил, Петрич, Банско, Сандански, Видин, Русе, Гоце Делчев, Монтана, Плевен, Велико Търново, Търговище, Шумен, Добрич и цялата страна.

© 2023 mömax Онлайн магазин от Stenik