Summer feelings ... Слънчеви часове на балкона

 Ах, как те обичам, мой малък оазис в градската лудост! Мое малко лично парченце от рая....Не, нямам предвид последното ми пътешествие. Знаем, че това беше доста отдавна... Говоря за моето лято на балкона!
Възможностите, да преобразите балкона си за топлите дни, са на практика безкрайни! Най-уютно за мен се получава, когато се обособи едно ъгълче с масичка и столчета. А пък ако намерим място и за няколко саксийки със свежи подправки, ще е още по-добре. Така ще можем да гарнираме пастата със свеж и ароматен босилек. Пресният босилек на терасата има и още една много полезна функция – пази комарите далеч от нас вечер, докато си пийваме освежаващото питие. Дали в мексикански стил със симпатичните кактуси, в карибски стил с палми и екзотични цветя, или просто със много цъфтящи растения – за мен балконът никога не е достатъчно зелен. Ако пространството го позволява, един хамак или пуф перфектно биха допълнили ваканционното лятно настроение! На кого му трябват Малдиви!?!

За тези, които не са много по гледането на живи цветя, има много цветни алтернативи, като покривки с принтове на цветя, възглавнички със забавни мотиви и изненадващо реалистични изкуствени цветя. При декорацията фантазията наистина няма никакви граници! Моето мото е: "Всичко, което ти харесва е позволено!" Като един "дълголетен" домашен дух съм видяла много и различни балкони. Независимо дали са семпли и елегантни, или пък пъстри и необичайни - възхищавам се на всички тях. 

Колкото по-топли стават вечерите, толкова повече време прекарваме навън – дори вкъщи... на балкона. Съгласете се, една балконска грил вечер с чаша просеко и добър приятел е едно прекрасно прекарано лятно време! За да не стоим на тъмно обаче, трябва да помислим за някакъв вид осветление. И тук изборът е огромен. Особено уютна обстановка създават свещите и фенерите (да не говорим, че и те се предлагат във варианти за отблъскване на комари и други хапещи гадинки).

Лятото е прекрасен сезон и съм сигурна, че всички обичаме да му се наслаждаваме! И както се пее в една песен: "Summertime...and the living is easy!"

Все така лятно настроена,

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik