Избор на дамаска при мебелите: Кожа или текстил?

Преди да решиш каква дамаска ще избереш за дивана вкъщи, е добре да научиш всички особености на кожената тапицерия и текстилните дамаски: лесни и трудни за почистване, деликатни или по-груби и здрави, изгодни или по-скъпи. За да си доволен от избора си дългосрочно, меката мебел трябва да бъде избрана с внимание и знание. Затова сме ти подготвили няколко лесни съвета при избора на материал.

Кожена тапицерия: Естествено разнообразие

Кожата отдавна е предпочитан материал за облекло и мебели, тъй като тя е дишаща материя, която регулира температурата и влагата, а и е приятна на допир.

Разбира се, една кожена тапицерия се нуждае от повече поддръжка и внимание от колкото текстилните дамаски, все пак кожата е естествен продукт.

Съвет: Ела в някой от нашите магазини и разгледай наличните мостри на кожа. Ако вътрешното ти Аз казва „Да“, то със сигурност поддръжката на новия ти диван няма да ти дойде в повече.

Кожената тапицерия е естествен продукт.

Също така има страхотни качества и предимства.

Кожата е...

 • Дишащ материал
 • Еластична, но с постоянна и стабилна форма
 • Задържа топлина и регулира нивото на влажност

Винаги актуални и много издръжливи.

Кожата съпровожда живота на човека от хилядолетия.

Тапицерията от кожа е...

 • Винаги на мода
 • Приятна на допир
 • Издръжлива, когато полагаш грижи за нея.

Всяка тапицерия е уникална

Във всяка тапицерия от кожа можеш да откриеш...

 • Индивидуална текстура и структура
 • Повърхност с уникално усещане при допир
 • Специални характеристики по отношение на цвят и структура

Разнооразна преработка.

В същността на всяка кожена тапицерия се крие занаятчийско майсторство.

Кожата обединява конфликти:

 • Преработва се и се ползва от години, но винаги е на мода
 • Влакнеста структура или гладък огледален завършек
 • Класически аритократичен стил или рустик кънтри усещане.

Текстилни дамаски – меки или груби

Ако решиш, че тапицерията на дивана вкъщи трябва да е текстилна, си отговори първо на 2 въпроса: Какви качества искаш да притежава диванът със сигурност и как трябва да изглежда? Когато тапицерията на холната гарнитура отговаря на ежедневните ти очаквания и нужди, със сигурност удовлетворението ще е по-голямо.

Една полиестерна дамаска може да има различни структури – микрофибърните тапицерии са меки и приятни на допир, докато тъканият текстил е по-груб. Полиестерът с кадифена структура и визия пък е изключително нежен и мекичък.

Текстилна дамаска за чудо и приказ

Кои признаци за качество на текстилните дамаски познаваш? Холната гарнитура у дома трябва, освен красива и модерна, да притежава и ред други качества. Изброяваме няколко точки, които можеш да вземеш предвид, за да разпознаеш качеството на меката мебел.

Съвет:

Така ще избегнеш наелектризиране на дамаската

Страхотно е, че прехвърчат искри между теб и твоя диван, но нека си останат в преносен смисъл. Можете да направите нещо, за да намалите електричеството на текстила. Закачете красиви керамични изпарители на отоплителните тела или пък сложете по една купичка с вода върху всеки радиатор. Така влажността на въздуха се покачва и опасността от статично електричество намалява.

© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik