Карамелени кокосови сладки

... без печене – няма нищо по-лесно, а е толкова вкусно!

Слагайте кулинарните престилки и оставяйте диетите за по-горчиви дни! Днес ще ви е сладко, карамелено и неустоимо за изпълнение – ако още не сте сигурни в своето майсторство, сега ще се убедите! Развълнувани сме да споделим тази проста рецепта, която ще се превърне в запазената ви марка за вълшебни моменти.

Карамелено-кокосови сладки – правим ги за миг, но май по-бързо ги хапваме... Толкова са примамливи, че докато запретнем ръкави и се усетим, подносите остават само с издайнически трохички кокос...

Какво да си приготвите за осъществяването им:

  • 1 опаковка крем тофи (400 гр.)
  • 1-2 опаковки кокосови стърготини
  • 50 г масло
  • 3-4 супени лъжици мляко
  • Шоколадова глазура
  • Малко едра морска сол
  • Малко аромат (сух – ванилия или течен – по желание)
  • Лъжица за сладолед
  • Подходящ за котлон съд за загряване на сместа
  • Хартия за печене (няма да печем, спокойно)

Ето и как точно да ги направите:

Разтопете кремчето тофи заедно с прясното мляко, ванилията и маслото в подходящ съд на слаб котлон, като разбърквате непрекъснато. Когато карамелената смес стане хомогенна, добавете кокосовите стърготини.

Намалете още малко котлона и използвайте толкова кокосови стърготини, колкото да се образува по-твърда маса.

С помощта на лъжицата за сладолед, оформете полусфери и ги подредете върху хартия за печене, която сте разстлали на плота или в тава/поднос.

Потопете долната част на карамелено-кокосовите сладки в шоколад, а горната част украсете със шоколадови ивици. За разкош добавете няколко зрънца едро кристализирала морска сол.

 И така, купчина карамелена радост за душата е пред вас!... Готово!

 

Опитайте, споделете вкусотиите с приятели и не забравяйте да ни се похвалите!

© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik