Карамелени кокосови сладки
... без печене – няма нищо по-лесно, а е толкова вкусно!
Слагайте кулинарните престилки и оставяйте диетите за по-горчиви дни! Днес ще ви е сладко, карамелено и неустоимо за изпълнение – ако още не сте сигурни в своето майсторство, сега ще се убедите! Развълнувани сме да споделим тази проста рецепта, която ще се превърне в запазената ви марка за вълшебни моменти.
Карамелено-кокосови сладки – правим ги за миг, но май по-бързо ги хапваме... Толкова са примамливи, че докато запретнем ръкави и се усетим, подносите остават само с издайнически трохички кокос...
Какво да си приготвите за осъществяването им:
- 1 опаковка крем тофи (400 гр.)
- 1-2 опаковки кокосови стърготини
- 50 г масло
- 3-4 супени лъжици мляко
- Шоколадова глазура
- Малко едра морска сол
- Малко аромат (сух – ванилия или течен – по желание)
- Лъжица за сладолед
- Подходящ за котлон съд за загряване на сместа
- Хартия за печене (няма да печем, спокойно)
Ето и как точно да ги направите:
Разтопете кремчето тофи заедно с прясното мляко, ванилията и маслото в подходящ съд на слаб котлон, като разбърквате непрекъснато. Когато карамелената смес стане хомогенна, добавете кокосовите стърготини.
Намалете още малко котлона и използвайте толкова кокосови стърготини, колкото да се образува по-твърда маса.
С помощта на лъжицата за сладолед, оформете полусфери и ги подредете върху хартия за печене, която сте разстлали на плота или в тава/поднос.
Потопете долната част на карамелено-кокосовите сладки в шоколад, а горната част украсете със шоколадови ивици. За разкош добавете няколко зрънца едро кристализирала морска сол.
И така, купчина карамелена радост за душата е пред вас!... Готово!
Опитайте, споделете вкусотиите с приятели и не забравяйте да ни се похвалите!