Твоята кухня мечта: 6 лесни стъпки

Дошло е времето да се гмурнеш в света на кухните и да избереш мечтаната си кухня, но не знаеш откъде да започнеш и какво трябва да вземеш предвид? Не се притеснявай, ние ще ти помогнем: Следващите 6 стъпки могат да ти послужат като опорни точки и да резюмират нагледно как да проектираш мечтаната кухня без стрес и грешки и как нашите експерти могат да ти помогнат да избереш своята кухня по поръчка.

Стъпка 1: Време за вдъхновение

Първата стъпка към мечтаната кухня не трябва да се подценява. Много е важно да знаеш каква кухня търсиш и да имаш представа как ще се впише в цялостната атмосфера на дома ти. Събери вдъхновенията си на едно място и си води бележки. Така няма да изпуснеш нито едно хрумване и ще знаеш откъде е тръгнал проекта и през какви идеи е преминал. В какъв стил е визията ти? Какви цветове си представяш? По-светли и натурални тонове или ексцентрични и смели нюанси? Тези въпроси ще ти помогнат да си събереш мислите, да направиш първоначален план, по който да се ориентираш в последствие. Можеш да почерпиш вдъхновения от списания, кухните на твои близки или в интернет. В нашия блог

също можеш да намериш интересни интериорни решения и съвети за дома.

Съвeт: Много е полезно да събираш всички идеи и вдъхновения на едно място – колаж или moodboard. Така ще имаш поглед върху креативния процес и цялостната ти визия.

Стъпка 2: Точни размери

Когато проектираш кухнята си, трябва, разбира се, да имаш предвид обема на пространството. Затова стъпка 2 задължително включва взимане на точни размери и правилно измерване! Трябва също да вземеш под внимание позицията на изводите за ток и вода, както и местоположението на вратите, прозорците и отоплителните тела. По време на процеса по проектиране и производство на кухнята могат да възникнат многобрайни грешки, които да забавят целия процес . Такива грешки е много вероятно да се появят в следствие на грешно взети размери. За да избегнеш неточности, можеш да се довериш на нашата услуга Вземане на размери. Ще подготвим скица, по която да се създаде проект и ще ти спестим много работа.

Най-добре направи детайлна скица, за да имаш точен поглед и пространствена ориентация по време на процеса. Не забравяй да нанесеш върху скицата и точните места на контактите.

Стъпка 3: Консултация

След като имаш скица на пространството, предвидено за кухня, можеш да преминеш към Стъпка 3 от подготовката – а именно експертното мнение на професионален проектант на кухни. Специалистите на mömax ще ти помогнат с точното взимане на размери, оптимизиране на пространството, съвети за разположение на различните модули и електроуреди, както и изпълнение на цялостен 3D проект. Запази час за консултация тук и нашите консултанти ще отделят достатъчно време и внимание за твоята кухня мечта. Разбира се, можеш да посетиш и някой от магазините ни и без уговорен час.

Стъпка 4: Проектиране

Най-съществената стъпка по пътя към твоята кухня – проектирането. Време да събереш всичките си вдъхновения и решиш кое е най-подходящо за нуждите ти, дома ти и пространството, с което разполагаш. Проектантите в mömax ще те посъветват къде можеш да използваш различни механизми, кои повърхности и цветове се поддържат лесно, кои шкафове ще ти дадат максимално пространство за съхранение спрямо обема и специфичните детайли на кухнята. Особено при наличието на чупки, неправи ъгли и особени детайли в помещението е важно кухнята да се проектира с точност до милиметър.

Стъпка 5: Избиране на електроуреди

Правилните електроуреди ще направят готвенето и престоя в кухнята по-приятни. Всяка домакиня има собствени изисквания за това какво трябва да представляват електроуредите в кухнята и с какво трябва да разполагат, така че винаги се консултирай с женската част от домакинството. В mömax ще откриеш много водещи световни марки на електроуреди на добри цени.

Стъпка 6: Доставка и монтаж

Монтажът на кухнята може да продължи с седмици и да бъде труден и мъчителен. Нашите опитни монтажници са специализирани в монтажа на кухни, инсталацията на електроуреди и предоставянето на кухнята в изцяло завършен вид, докато вие си почивате и се излежавате на дивана.

© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik