Да се радваме на пролетта по-дълго... Саксии от консервни кутии

Съвсем скоро отминаха част от най-цветните празници, но настроението не ни напуска, защото скоро идва Великден!

Дните вече са по-дълги, слънцето ни се усмихва все по-често, а пейзажите стават все по цветни и уханни. Не всеки има щастието да притежава градина, на която да се радва всеки ден. Затова ние ви предлагаме няколко идеи, как да пренесете красотата на пролетните цветове у дома, като използвате стари консервни кутии. Така ще се радвате на живите цветя по-дълго, а и ще рециклирате ненужните материали.

Какво ни е необходимо:

  • консервни кутии в различни размери
  • лепило (или пистолет със силикон)
  • филц 
  • прежда
  • щипки за пране
  • декоративни панделки
  • мъх
  • живи цветя/луковици (нарциси, лалета, зюмбюли и т.н.)

Как се прави:


Първо измиваме добре консервните кутии (внимавайте с острите ръбове!) и премахваме всички хартиени етикети. 

За варианта с щипките за пране най-подходящи са рибените консерви. Поставяме щипките плътно една до друга по цялата обиколка на консервата. По желание може допълнително да украсим с цветенца от филц, декоративни панделки или пък защо да не залепим мидички от последната ни морска ваканция ;). Накрая поставяме цветето и декорираме със зелен мъх отгоре. 

За саксията с филц измерваме обиколката на консервната кутия, изрязваме подходящо парче филц и го залепваме със силикон или лепило. Още няколко декорации от филц отгоре и вече можем да поставим цветето в новата му саксия. По желание добавяме и малко мъх.

За третия вариант ще използваме прежда. Просто увиваме преждата около консервата, като може да използваме само един или повече от един цвят. Подчиняваме всичко на нашите емоции и креативност ;) 

Накрая само закрепваме края на връвчицата за дъното на консервата и поставяме цветето и мъха вътре. И нашите рециклирани празнични саксии са готови!!! 

Все по-малко време отделяме на това, да създаваме уют вкъщи без да ходим до магазина. Когато изработваме нещо сами, му придаваме съвсем различен смисъл, а и винаги можем да споделим преживяването с децата или любимите хора.
Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik