Направи си сам - Триъгълни възглавнички

Направи си сам - Триъгълни възглавнички

Винаги уютни, шарени или цветни, винаги на мода – декоративните възглавници са майсторите на промянта на интериора. Струпани до прозореца, върху дивана или люлеещия се стол, за миг променят настроението в стаята, и то с минимални ресурси.

Но кой казва, че деко възглавниците трябва да изглеждат така, както всички сме свикнали да ги виждаме? Виж как да си направиш сам модерна и различна триъгълна възглавничка – със сигурност ще бъде супер чаровен акцент.

Какво ти е необходимо?

  • Плат или остатъци от плат
  • Шивашка машина
  • Ножица
  • Игла и конец
  • Пълнеж за възглавници

Ето как се прави:

Според размера на плата или дивана можеш да направиш възглавницата по-голяма или по-малка. Важно е съотношението на двете страни на плата (височина към ширина) винаги да е 1:2. Тоест ако височината е 70 см., то ширината на плата трябва да е 140 см. Ако всичко е точно оразмерено, можеш да започваш с шиенето.

Прегъни плата по дължината му надясно, както е показано на снимката (Шев 1) и го заший.

Шев 2 е перпендикулярен на Шев 1. Вече сгънатото и зашито парче плат се прегъва по средата, така че Шев 1 да гледа към тавана. С ютия можеш да разгладиш аванса на Шев 1, така че крайчетата да сочат наляво и надясно. Шев 2 се зашива в долната къса страна на новата фигура (под прав ъгъл с шев 1).

Шев 3 е в горната (незашита) част на фигурата, отново перпендикулярен на Шев1, но и напречен на Шев 2 в триизмерна перспектива. Всъщност това е единствената останала незашита страна, зашита противоположно на Шев 2. Отново остави аванс на шева ок. 1 см и не зашивай докрай. Остави 4-6 см. отвор. На това място можеш да зашиеш и копче.

За финал обърни калъфката наобратно, за да се получи триъгълната форма и я напълни с пълнеж за възглавници. Закочай копчето и това е. Новият жител на дивана е готов да заживее мързеливия си живот.

Пробвай и ти!

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik