Градински фенер от бетон

Градински фенер от бетон

Да, разбира се – при това произведен от вашите ръце!

Няма начин да не се въодушевите, тъй като той е не само ефектен и впечатляващ, но уникален и неповторим, защото ще го измайсторите сами!

Най-накрая лятото пристигна с голямата си усмивка, с жълтата тениска ☀️ и с покана за приключения навън в топлите му дни и безкрайните любими вечери! Прекрасно време за сутрешно кафе и релаксиращ завършек на деня на открито - в градината или в уюта на китната тераса...


След като сме оформили удобен кът за сядане и отпускане, подредили сме саксии с цветя и подправки, остава нещо много важно, за да е завършено лятното удоволствие – това е приказната декорация. Свещи, лампички, фенери в най-разнообразни форми, всичко, което допринася за романтичното ни усещане и за свежото настроение. Какво ще кажете за бетонен фенер с дизайнерска форма и магическа светлина? Звучи интригуващо и тук ще ви покажем лесен начин да го изработите сами.

Какво е необходимо за изработката на градински фенер от бетон:

  • голяма купа
  • бетон за отливки и декорация
  • вода
  • балони или надуваема топка
  • четка и златиста боя (акрилна или лакова)
  • ръкавици
  • чаени свещи
Ето как да сътворите градински фенер от бетон:

Вземете няколко балона. Надуйте три от тях с три различни размера (☝ пробвахме и с надуваеми водни топки, но ни се стори доста трудно и май не ни се получи добре..., така че – вие решавате кое да изберете).

 



Ние препоръчваме балоните. Осигурете си пакетче с бетонова смес (не лят бетон, тъй като няма да се задържи по повърхността на балона и бавно ще се стече надолу). Смесете го с малко вода в подходяща купа, така че да се образува плътна течна маса. Поставете балона в удобен съд, който да го придържа и разстелете хубаво върху него бетоновата каша.



 

Важен съвет: Желателно е да поставите наведнъж цялата маса върху балона и да я оформите хубаво. Ако нанасяте сместа последователно, на слоеве, рискувате дори и при лек натиск, да го спукате.

За да изсъхне, можете просто да оставите балона с бетонното покритие в съда или да го закачите наобратно с връв. След това се заредете с търпение, защото са необходими 24 часа, докато се изсуши и се втвърди добре.


Свършихте доста голяма част от задачата, сега остава съвсем малко. Вземете ножица и изрежете малък отвор в балона, за да позволите на въздухът да излезе – по този начин ще махнете ненужният вече балон от бетонната форма.

 

Идва ред на декорирането, за което трябва да си осигурите боя и четка. Ние избрахме невероятен златист цвят за вътрешната част, но и други цветове с метален ефект ще бъдат страхотни. Нанесете обилно и оставете хубаво да изсъхне.

,

 

Разкошът идва накрая, когато просто поставяте една чаена свещ в тази полусфера с уникална wow форма и подреждате вашите произведения на изкуството на избраните места. Остава да се настроите за релакс и да поканите любими приятели, за да споделите удоволствието.


Хареса ли ви идеята за градинска светеща декорация? Споделете ни!

 

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik