Направи си сам: Градински мебели от палети

Направи си сам: Градински мебели от палети

Мебелите от дървени палети са много актуални, а възможностите са безброй – от етажерка за подправки в кухнята, през холна маса или комод в дневната, до градински мебели за двора или терасата или дори спалня.

 

Хубавото на европалетите е, че са много изгодни и екологични. Трябват ти само доза въображение и сръчни ръце и резултатът ще бъде оригинални и индивидуални допълнения за дома.

Може би най-популярното приложение на европалети е навън – в градината или двора. Ето как да си направиш оригинален градински сет.

Какво ти е необходимо?

  • ок. 12 европалети (9 палети за площта за сядане и 2-3 за облегалките)
  • Шлайфмашина
  • Метър за измерване
  • Лак за дърво и четка
  • Дълги винтове (ок. 15 см)
  • Винтоверт
  • Работни ръкавици и защитни очила
  • Възглавници за стол, подложки за сядане

Как се прави?

В зависимост от състоянието на европалетите те ще трябва да се почистят и изшлайфат. Важно е да няма стърчащи трески и повърхността да бъде гладка, защото иначе рискът за скъсани дрехи и нежелани драскотини е голям. Колкото по-добре са изшлайфани палетите, толкова по-голямо ще бъде удоволствието от ползването им. (Непременно използвай работни ръкавици и защитни очила при този процес!)

Ако мебелите от палети ще са позиционирани на двора и ще бъдат изложени на всякакви метеорологични условия, задължително трябва да се лакират с лак или друго защитно покритие за дърво. Нанася се с широка четка върху вече изшлайфаните палети. Лакът трябва хубаво да изсъхне преди да продължиш нататък.

В случая са използвани 9 палети за седалната част, 2 за облегалките и ½ за подлакътника. След като всичко изсъхне, можеш да преминеш към сглобяването.

Ако искаш да си гарантираш дългосрочно ползване и стабилна конструкция, по-добре използвай дълги винтове при сглабянето.

След като облегалките и подлакътниците са добре закрепени, можеш да започнеш с декорирането. Тук можеш да разгледаш всички декоративни възглавници и всички градински възглавници. Комбинирай смело и цветно. И все пак ако възглавниците ти не са подходящи за навън, ги прибирай в края на деня. ????

Викай компанията и градинското парти може да започва!

Пробвай и ти!

  1. ВЪЗГЛАВНИЦА ЗА СТОЛ 40/40СМ
    ONDEGA ВЪЗГЛАВНИЦА ЗА СТОЛ 40/40СМ
    11,99 лв.
    Различни варианти
    Избери вариант
    ВЪЗГЛАВНИЦА ЗА СТОЛ 40/40СМ ВЪЗГЛАВНИЦА ЗА СТОЛ 40/40СМ ВЪЗГЛАВНИЦА ЗА СТОЛ 40/40СМ ВЪЗГЛАВНИЦА ЗА СТОЛ 40/40СМ
  2. ДЕКОРАТИВНА ВЪЗГЛАВНИЦА 45/45CM
    LUCA BESSONI ДЕКОРАТИВНА ВЪЗГЛАВНИЦА 45/45CM
    13,99 лв.
    Различни варианти
    Избери вариант
    ДЕКОРАТИВНА ВЪЗГЛАВНИЦА 45/45CM ДЕКОРАТИВНА ВЪЗГЛАВНИЦА 45/45CM ДЕКОРАТИВНА ВЪЗГЛАВНИЦА 45/45CM

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik