Къщичка за детската стена

Къщичка за детската стена

Едно от най-сладките неща в детската стая е декорацията, която допълва стила с очарователно присъствие. Детенцето получава един пълен и интересен свят, в който се чувства на сигурно място, в свой личен комфорт.

Освен за радост на дребосъка, украсата идва на помощ при всяка грижовна мама, която да разпусне, създавайки красив аксесоар за интериора. Възможностите са безброй, идеите – разноцветни, а куп предмети и аксесоари очакват да бъдат създадени с любов и с голяма усмивка за душата на детската стая.

Днес сме на вълна тапицирани къщички за декорация на стена

Така интригуващо изглежда, пък е и много приятно за майсторене – само бърза подготовка, гарнирана с вдъхновение и... ефектен, пухкав резултат с лекота!

Съвет: Ако малкият човек вкъщи е пораснал дотолкова, че да си служи умело с ръчички, включи го в нашето общо приключение – може да ти подава материалите, да подрежда прозорчетата и вратичките по местата им, или да избере къде да разположи готовите къщички II.

Какво осигуряваме за нашата декоративна къщичка за стена:

  Няколко плоскости от шперплат (с дебелина около 4 мм), олекотен кофраж за стена или панели от твърда пяна (броят зависи от това, колко къщички искаш да направиш)

  • Поларен плат с дебелина около 5 мм за подплата
  • Плат по желание за основната визия на къщичката
  • Филц за прозорците и вратичките
  • Горещо лепило
  • Ножица, ролетка, линийка, молив  Пистолет за телбод
  • Нож или трион за изрязване

Ето как да я направим заедно:

Ние избрахме плоскости от шперплат с размери 30/42 см и 60/42 см. Не сме напълно доволни от тях като материал за нашите произведения, тъй като се оказаха не съвсем прави. Пробвай с олекотен кофраж или панели от твърда пяна.

Очертаваме формата на къщата с помощта на линийка и молив. След това изрязваме внимателно с нож или трион.

Използваме за шаблон вече оформената къщичка от шперплат и изрязваме полара, като си оставяме резерв по всички краища от около 4-6 см.

Следва красивият плат за горно покритие на къщата. Нашият е плътен плат за пердета. Ти избери по твой вкус и според дизайна на детската стая. Действаме по същия начин, както с полара.

Когато всичко е изрязано и е в синхрон, подреждаме първо шперплата, после полара и накрая външния плат. Обръщаме с лице надолу, за да захванем здраво трите материала един за друг с помощта на пистолета с телбод (внимавай скобите да не са прекалено дълги и да не се покажат отпред...)

Накрая оформяме прозорчета и вратички от филц в цвят, който сме избрали. Нашите са класически в бяло. Ти можеш да експериментираш с повече колорит (но искаме после снимки! JJ ). Залепваме с горещото лепило.

Чудни са, нали?! Изведнъж се разкриват в готов вид пред нас и сме истински впечатлени!

Няма съмнение, че ще ги подредиш на точното място в детската стая, а после твоят мъник творчески ще ги размести...

И последно да се включим с нашите нестихващи идеи: да знаеш, че застават идеално и по-нависоко, като се залепват на самата стена с двойно залепваща лента или с монтажно лепило. Също така – идеални са за детската кошарка, като мек обиколник.

 

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik