Как да направим терасата кухня

Как да направим терасата кухня

Обзавеждането на дома е приключение за цялото семейство. От стандартно и скучно то може да бъде креативно и различно, залагайки на решения като терасната кухня. В повечето случаи тя се реализира чрез събаряне на стената с цел усвояване на балкона, но създаването на кухненски кът е възможно и без подобни дейности.

Как да създадем красива и удобна терасна кухня?

Какво можем да поставим на терасата, че да приеме тя ролята на кухня? При наличието на достатъчно пространство е добра идея да заложим на барбекю и мебели като маса със столове. Печката за готвене също може да бъде изнесена в тази зона, както и пералната машина. Препоръчително е да се добави и аспиратор, който да улавя неприятни миризми и да прави тази част от дома още по-удобна за използване. Сред най-добрите идеи за обособяването на кухня в терасата са:

  • разделяне със стъклена врата по този начин се спестява събарянето на стената, но междувременно се отделя стаята от терасата. Препоръчително е да се изберат плъзгащи врати за по-голямо удобство и естетичен ефект;
  • открита тераса не е задължително да разполагате с остъклен балкон, за да го превърнете в модерна кухня. Когато зоната е изцяло открита, тя ще се превърне в най-посещаваното място в цялото жилище през лятото. Чудесна идея е да се добави акцентно осветление като фенери и лампички, а пространството да се декорира с цветя или украса за стена на морска тематика;
  • масичка за кафе при малки балкони дори и терасата да е с ограничена площ, тя отново има потенциала да се превърне в любимо кътче за релакс. В нея може да се постави кокетна масичка с два стола към нея, така че пиенето на сутрешното кафе и закусването да е приятно занимание на фона на новия ден;
  • ботаническа градина с кухня насред жилището използването на грил и маса със столове на терасата не е единственото нещо, което ми би могло да се направи с голямата тераса. Възможно е тя да се превърне в същински оазис в големия град, подреждайки в нея високи растения в комбинация с диван от ратан и възглавници за тотално удобство. Тази идилия може да се допълни и с кухненски бокс, а защо не и с мини бар, където да се приготвят питиета за гостите в горещите дни.

Декорацията е също част от дизайна на изнесената на терасата кухня. Саксии с цветя, цветни възглавници, свещи и подови настилки с тяхна помощ ще постигнем съвършени резултати, с които да се гордеем.

Какви аксесоари и осветление да изберем?

Откритото място може да бъде модерно и функционално организирано в кухня, така че престоят там да е приятен за цялото семейство “тайната съставка” е в постигането на баланс между практичността, естетиката и ефективното оползотворяване на пространствата и организация им.

Елементи като аксесоарите и осветлението са незаменима част от интериорното оформление – добре е те да бъдат съгласувани цветово и стилово, за да е обстановката красива. Външните лампи във вид на фенери и лампичките за стена са отличен избор, както и аксесоари като етажерки и стикери за стена, картини, домашен текстил, маси за закачане и вази с цветя.

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik