Как да подредим детската стая?

Как да подредим детската стая?

Креативни решения за подреждането на детската стая не липсват. Днес можем да открием нещо много повече от практични мебели и функционални допълнения за организацията на играчките интериорът в тази част от дома е възможно да се превърне в еталон за красота и модерен подход. Най-важното е да се заложи на качествено обзавеждане, което притежава и висока естетика, а след това да се подреди по удобен за детето и неговите родители начин.

Какви мебели и аксесоари е добре да присъстват в детската стая?

Мебелите са водещ елемент от интериора на детската стая, защото именно с тях оползотворяваме наличното пространство по оптимален начин. Важно е да се купи удобно легло с качествен към него матрак, за да може детето ще си почива пълноценно нощем. Сред практичните съвети за подреждането на това помещение стои и изборът на ефектна цветова схема, като тя да е добре да бъде съобразена с пола и възрастта на детето за момчета се търсят нюанси като синьо, зелено и жълто, а за момичета се предпочита розово, лилаво и бяло.

Заложете и на голям гардероб, който може да побере всички дрехи на детето. Практичен скрин в допълнение също не би бил излишен. Не забравяйте и за ученическото бюро с ергономичен стол към него при подреждането на детската стая ако малчуганът вече ходи на училище, подобни мебели ще са му от огромна полза, за да учи с желание. Декорация като тапетите с принт, аксесоарите за стена и принадлежностите за съхранение на вещи от различен тип са също част от важните придобивки.

Как да организираме практично подреждане?

След като сме решили какви мебели искаме да присъстват в детската стая, идва ред и на тяхното подреждане. Ето и някои добри идеи за оптимално организиране на помещението:

  • игрово пространство ако детската стая е с голяма площ, тя може да бъде зонирана. Добре е при подреждането да присъства кът за игра, който да бъде аранжиран с играчки, малък килим, стикери за стена, ефектен тапет или маса за рисуване със столче към нея;
  • зона за учене бюрото е препоръчително да бъде поставено до прозорец, за да има приток на естествена светлина. Зоната за учене е подходяща за по-големи деца, които са в предучилищна или ученическа възраст;
  • легло в близост до стената психологически доказано е, че когато едната страна на кревата е плътно до стената, това дава на детето усещане за сигурност по време нощния сън. Освен това го предпазва и от падане, а и спестява от пространството в детската стая. Дизайните с вградени чекмеджета и двуетажните легла са също предпочитани при подреждането на помещението;
  • рафтове с играчки и книги те не заемат място, но имат голям капацитет за подреждане на вещи като книги, играчки и други принадлежности. Подходящото за тях място е стената над леглото или ученическото бюро;
  • палатка с възглавници във всяка детска стая е добре да има специален кът за релакс, където детето да намира уединение и да се отдаде на своите фантазии. Палатките в стил “кану” набират голяма популярност, защото са интересно допълнение към общия интериор, като в тях може да се сложат лампички, играчки и меки възглавници.

Подреждането на детската стая е начинание с висока степен на сложност. За да е то удовлетворяващо във всеки аспект, се препоръчва да се обмисли всяка подробност пространство, актуални тенденции при интериора, лични предпочитания и бюджет.

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik