Как да подредим кухнята

Как да подредим кухнята

Красива, модерна, удобна… Нима има човек, който да не си мечтае за такава кухня? А каква е цената на съвършения интериор и има ли трикове, които да приложим, за да е подреждането на мебелите практично, а естетиката да е на най-високо ниво? В настоящата статия ще поговорим за това как да позиционираме кухненското обзавеждане, така че обстановката да е приветлива, а достъпът до различните мебелни компоненти да е максимално лесен.

Как да кажем “не” на хаоса в кухнята?

Идеи има много, но решението е само едно! Когато дойде време да обмислим подреждането на мебелите в кухнята, трябва да се стремим към неща като:

  • ефективно използване на пространството – за да е кухненската организация оптимална, е важно да начертаем предварителен план, включващ подреждането на отделните шкафове, монтирането на уредите за вграждане, както и поставянето на трапезната маса и столовете. В някои случаи се касае за зони с отворен план, при които стаята за хранене и кухненският кът са свързани. В този случай е възможно постигането на висока функционалност, защото пространството би могло да се използва ефективно посредством избора на остров и П-образна кухня;
  • зониране – много актуално напоследък е разделянето на кухненското обзавеждане според домакинските нужди. Тази идея е повече от добра, тъй като по този начин подреждането на кухнята е улеснено, а намирането на хранителните продукти и кухненските аксесоари е безпроблемно. В едната част е добре да се съхраняват подправки и пакетирани продукти, в другата посуда, а в третата зона да с организира подреждане на принадлежности за подготовка на храната. Уредите за вграждане могат да се монтират според конкретния участък от кухнята – съдимоялна, фурна, микровълнова и прочее;
  • красива аранжировка – тя е също много важна част от цялостната организация на кухнята. При нейното подреждане е добре да се помисли и за детайли като декорацията, кутиите за съхранение на насипни храни, бурканите за подправки, аранжиране на трапезната маса, кърпи за подсушаване на ръцете и др.

Съвети за създаването на актуален интериор и ефективно подреждане на кухнята има много. От практични мебели до функционални допълнения като въртящите се плотове и магнитните ленти за ножове – възможностите са на “наша страна”, а ние можем просто да се възползваме от тях.

Какви са актуалните тенденции при интериора за 2023

Преди да преминем към подреждането на кухнята, е препоръчително да се запознаем с актуалните тенденции при интериора. През 2023 ще са на почит стилове като максимализма, който контрастира с минималистичните решения, с които бяхме свикнали до то този момент. Неутралните нюанси отстъпват на ярките и цветните щампи, с което смело навлизаме в пъстротата на дъгата. Кухненските помещения в бяло попадат в категорията “демоде”, а на тяхно място застават цветните решения, които се описват като докосващи сетивата.

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik