Как да съчетаем цветовете в интериора

Как да съчетаем цветовете в интериора

Цветовете притежават сила. Точно затова трябва да ги използваме внимателно и да се запознаем подробно с енергийния заряд, който всеки нюанс носи. Правилният подход е да заложим на различна цветова гама за отделните стаи в спалнята е добре да присъстват меки и топли цветове, а в помещения като хола и кухнята е резонно да се заложи на по-ярки тонове и дръзки комбинации. Съчетаването на отделните нюанси е цяло изкуство, на което можем да се научим чрез навлизането в дебрите на психологията и присъствието ѝ в интериора.

Кои са актуалните за 2023 цветове в интериора?

Основната идея е да се постигне хармония при комбинирането на топли и студени цветове. Запознаването на различни схеми ще ни даде яснота по въпроса с вътрешното оформление на интериора и акцентите, които е желателно да поставим. Високата естетика не е утопия дори и при контрастните и нестандартни комбинации от нюанси, включително и техните оттенъци. Сред актуалните цветове при жилищния интериор за 2023 са:

  • пурпурна наслада (Viva Magenta) интензивен нюанс, който е хит при създаването на съвременен интериор. Той излъчва сила и чувственост, но с него трябва да се внимава може да се използва като акцент и да се приложи само върху едната стена в хола или спалнята. Характерното за него е, че се асоциира със забързания град, страстта и позитивната страна от живота;
  • аристократично сиво (Vining Ivy) цветът е повече от разкошен, а през 2023 той ще бъде един от най-предпочитаните за домашния интериор. Той представлява елегантен микс между сиво и опушено зелено, а психологическият ефект върху човешкото съзнание, е успокояващ и балансиращ;
  • малиново докосване (Raspberry Blush) визуална сладост, която всеки заслужава… Ефектна симбиоза между червено и розово, подходяща за хората с нестандартен вкус. Ако искате да подходите нетрадиционно и да внесете колорит в дома си, именно този нюанс трябва да присъства в една или няколко стаи. Подходящо е да се комбинира с бежово, бяло и светло оранжево.

Оранжевото, горчицата и бонбоненото розово също се нареждат на челните позиции при цветовете в интериора. Пастелните и светли тонове отноео ще продължават да властват, както и ярко синьото, което е отличен избор за акцентни стени в дневната.

Как да ги съчетаем по правилен начин?

За да е жилищното пространство уникално и да отразява личния ни почерк, то трябва да бъде решено цветово по ефектен начин. Сините акценти в комбинация с бяло и сребърно си резонират отлично, но редом с тях са и съчетания като сиво и бежово, оранжево и синьо, розово и пастелно зелено със светлосиви акценти, тъмносиво в комбинация с оранжево и слонова кост.

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik