Как се монтират щори ден и нощ?

Как се монтират щори ден и нощ?

Стъпки за монтаж

Вътрешните щори "Ден и Нощ" са уникални с тяхната двойна функционалност, позволяващи регулиране на светлината през деня и осигуряване на пълна тъмнина през нощта. Ето какви са стъпките:

  • Подготовка на частите

Първо трябва да се подготвят необходимите части за монтаж, включително монтажни планки за плат “Ден и Нощ”, планки и буренца за застопоряващата корда, странични капачки, стопери за оперативен шнур, винтчета, долна тежест за плата и тапа за долна туба.

  • Монтаж на капачките

При монтиране на щората на таван или стена, няма как да стане без пробиване, защото трябва да закрепите капачките с винтчета и дюбели. При монтаж на дограма, капачките се закрепват с винтчета.

  • Закрепване на роло щората

След като капачките са монтирани, щората се щраква на тях.

  • Поставяне на долния профил

Долният профил, който е прикрепен в края на плата, се поставя в специалните монтажни планки за “Ден и Нощ”.

  • Слагане на долната тежест

Слага се в плата.

  • Монтаж на застопоряващата корда

Ако щорите “Ден и нощ” са със заявена корда за застопоряване, кордата се прокарва през кръглите отвори на долната тежест и през планките, след което буренцата се стягат.

  • Добавяне на водачи

Ако моделът е с водачи, които скриват рулото, то те обикновено се залепват вертикално върху стъклодържача.

  • Регулиране на оперативния шнур

Стоперите се поставят между топчетата на шнура за управление, за да служат като ограничител на движението.

Монтажът на "Ден и Нощ" изисква внимание и прецизност, за да се гарантира, че ще функционират както трябва и ще изглеждат естетически приятно.

Съвети за правилна употреба и поддръжка

За да осигурите правилна употреба и поддръжка на вашите щори, е важно да следвате няколко основни съвета, от които:

  • контролиране на видимостта и светлината – може да регулирате количеството светлина и степента на видимост в помещението чрез дърпане на PVC синджира. Щората може да бъде позиционирана в различни междинни положения, което ви позволява да настроите желаното ниво на осветление и интимност;
  • събиране – за да я съберете, трябва да дръпнете надолу предната част на PVC синджира. Спрете да дърпате, когато достигнете до желаното положение, за да избегнете заклещването ѝ при вала;
  • спускане – за да я спуснете, дръпнете надолу задната част на PVC синджира. Отново, спрете, когато щората достигне желаното положение, за да предотвратите изваждането ѝ от вала;
  • почистване – с течение на времето платът може да се покрие с прах. Тя може да бъде почистена внимателно с мека четка. За отстраняване на петна използвайте влажна кърпа, като е препоръчително да действате бързо след замърсяването. При необходимост може да се приложи разтвор на почистващ препарат с неутрално pH в хладка вода. Важно е да избягвате прегъването на плата, тъй като това може да остави видими линии на местата на прегъване.

Правилният монтаж не само ще подобри функционалността на вашето пространство, но и ще добави естетическа стойност към интериора. Следвайки горепосочените стъпки и съвети, може да се насладите на комфорта и красотата, които тези щори предлагат, като същевременно осигурите тяхната дълготрайност и безпроблемна работа.

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik