Направете сами коледна картина от топки за елха

Направете сами коледна картина от топки за елха

…. идеална и за подарък!

Направете сами коледна картина от топки за елха

Знаем, че всяка година се изкушавате да допълните колекцията си от домашна коледна украса с още и още блестящи топки. В един момент май се оказвате сред купчина от празнични топчици и се питате откъде да започнете с декорирането...

Ние затова сме насреща, пълни с креативни идеи. Ще ви покажем как да оползотворите част от тези многобройни топки, като ги превърнете в страхотни картини, подходящи не само за тематична украса в дома ви, но и за уникален подарък на вашите близки.

Какво да подготвите за вашето творческо ателие:

 

  • Платно
  • Рамка за картина
  • Коледни топки с различни размери
  • Горещо лепило
  • Шнур с дребни коледни лампички

 

Ето и как да се справите с тази бляскава задача:

За основа на вашата коледна картина от топки за елха използвайте бяло платно. Подобен ефект бихте постигнали и със шперплат в желания размер, който да боядисате в бяло или друг избран цвят. Изчистеният фон дава много добра основа за топките, чийто чар получава възможност да изпъкне чудесно.

Стигаме до най-вълнуващата част – оформянето на очарователна композиция, чрез залепване на топките. Разиграйте няколко варианта на декориране, преди окончателно да ги залепите, за да сте убедени в творческата завършеност на проекта си, като форма и цветово съчетание. Ние сътворихме две картини, защото идеите ни са обемни и трудно се рамкират само в една. Кичеста коледна елхичка в 3D формат би била идеално решение.

                  

Препоръчваме да използвате горещо лепило, тъй като с него става бързо и лесно. Просто нанесете няколко капки и притиснете топките за 4-5 секунди.

Когато композицията е придобила желания вид и всички коледни топки са стабилно закрепени, идва ред на поставянето в рамка. Вие предварително сте съобразили размера на платното с този на рамката и сега ще ги обедините за нула време.

Изглежда, че сте готови!

По-нагоре споменахме, че е хубаво да си подготвите шнур с дребни коледни лампички. Ако все още ви се твори, може да го усучете около топките или по самата рамка, за да постигнете още по-голям wow ефект. Но и без тях, картината, която измайсторихте, си заслужава, нали?!

Споделете ни

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik