Миа разкрива ... Как ти влияят цветовете в спалнята?

Цветовете са ми истинска страст! Цветовете у дома не са просто за красота – те добавят смисъл и чар на помещенията. Може да не вярвате, но цветовете у дома могат да оказват влияние върху начина ни на живот.  Затова днес съм решила да обърнем внимание на това, как цветовете на спалнята ни влияят и как да избираме подходящия за нас цвят.  
 

Синьо



Синият цвят символизира спокойствие и лекота, което автоматично го прави много подходящ за релаксиращо пространство, каквато е спалнята. Специални рецептори в нашите очи, които до голяма степен регулират работата на мозъка, са особено чувствителни към синият цвят. Освен това е доказано, че синьото влияе благоприятно на кръвното налягане, което е предпоставка за пълноценен сън. Половината от хората, които спят в сини спални, твърдят, че се събуждат щастливи smiley.

Жълто



Изненадващо, вторият най-подходящ цвят за спалня е жълтият. Слънчевият цвят стимулира нервната система и отпуска. Освен това винаги внася едно радостно и ведро настроение в стаята. А и винаги ще те будят слънчеви лъчи, дори слънцето все още да не е изгряло.


Зелено



Може би най-виталният и релаксиращ цвят! И друг път сме си говорили как зеленото внася хармония у дома, отпуска сетивата и напрежението. 
 

Лилаво



Лилавото е много специфичен цвят. Той придава лека софистицирана нотка в спалнята. Символ е и на лукса. Стимулира креативността и съсдава подходяща атмосфера за тези, които обичат да творят в спалнята. 

Кафяво



Да внимават романтиците! Доказано е, че двойките, които имат спални в кафявата гама, се отдават много по-често на сладострастни изживявания. Кафявият цвят стимулира с дълбочината и мекотата си и поднася една съвсем интимна и уютна атмосфера. Аз започвам да си мисля за шоколааад, а всички знаем как действа шоколада wink.


Изборът на цветове за спалнята е безкрайно богат, но ако знаете какъв заряд искате да има вашето помещение, имайте предвид горните указания. 

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik