Миа ти дава ... 8 съвета за перфектно обзавеждане

Здравейте, пак съм аз – Миа ;) Знаете, че обичам да бродя по къщите на хората...но, разбира се, без лоши намерения. Така трупам впечатления, идеи и не рядко разочарования. Затова съм тук, да споделя какво е добре да правите и какво - не, когато става дума за декорация на дома. 


1. Започнете от дивана


За всички, които се нанасят в ново жилище, и не знаят от къде да започнат – първото нещо, което бих си купила, е диван. Първо, защото трябва да има къде да седна, второ – заявявам стила си, и трето - просто обичам дивани!

2. Подберете цветовете внимателно


Според мен коориднирането и съчетаването на цветовете у дома е много важно. С подходящата цветова гама, всяко помещение носи своето настроение. Друг вариант е да си изберете един цвят, който да бъде забележителният акцент във всяка стая. 


 

3. Крадете си идеи 


Няма нищо престъпно в това да си задигнеш идея от интересно място, което си посетил. Дали в някое модерно и уютно заведение, или в музей по време на екскурзия, или пък на гости у приятели – вдъхновяващите идеи дебнат отвсякъде. И изобщо не се притеснявайте да ги приложите у дома, стига да ви харесват... Разбира се винаги с щипка личен принос. 

4. Не прекалявайте


Хората имат склонност да прекаляват с мебелите, декорацията и аксесоарите и накрая се стига до там, че не можеш да се завъртиш в стаята без да закачиш някой ръб. Добре, че съм дух и ръбовете не ми влияят.  Актуалните тенденции сочат към по-семпло обзавеждане и декориране. Оставате помещението да диша... така и вие ще се чувствате по-добре. 

5. Размествайте смело


Някой беше казал, че хубавото ново е добре забравеното старо... или нещо такова хихи. Пренаредете книгите по друг начин, разместете ги, вазата тук, настолната лампа там... или сложете нещо ново в старата композиция и нещата ще блеснат с нова светлина. 

6. Използвайте различни текстури


За да не е скучно, комбинирайте смело – нещо меко, нещо пухкаво, нещо кожено, нещо леко, нещо тежко...Истинско удоволствие за окото. Тук подчертавам, че става въпрос за материали, а не за цветове и десени – едното е свързано с усещанията, а другото с визуалното възприятие, което не искаме да предизвиква дискомфорт, нали? 

7. Не се поддавайте на симетрията


Когато декорирате и обзавеждате дома си, опитайте да не правите всичко твърде симетрично. Не е задължително едната страна а стаята да изглежда както другата. Знам, че симетрията е дълбоко заложена в човешката природа, но е малко скучна. Вместо това опитайте да центрирате мебелите и декорацията и ще видите как цялото помещение се променяwink.

8. Вимавайте с пропорциите 


Когато става въпрос за обзавеждане, винаги спазвайте пропорциите. Ако помещението е голямо, заложете на големи мебели, ако е малко, компактните мебели са по-подходящи. Знам, че звучи просто, но понякога забравяме простите неща и накрая стаята изглежда малка, тясна и претъпкана, заради големите мебели и многото аксесоари. 

Надявам се съветите ми да са ви от полза

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik