Направи си домашна оранжерия от  рамки за снимки

Направи си домашна оранжерия от рамки за снимки

Очарователна великденска украса, изработена от теб!

Направи си домашна оранжерия от  рамки за снимки

И тази година Великден идва с разцъфването на новите експлозии от аромати, цветове и великолепия на пролетта. Вълшебната фея се понася наоколо с ярко обагрено наметало с десен на цветя и с естествена лекота отстранява сивото присъствие на зимата. Студената дама се оттегля смутено, само при първите по-горещи слънчеви лъчи и при звука на чуруликането, което не припознава.

Ние сме осигурили новите си пролетни усмивки и в старание да бъдем съпричастни с еуфорията на любимия сезон, носим прясно зелени идеи със свеж привкус. Какво би бил Великден без цветната украса, която одухотворява атмосферата в дома. Нашият уютен пристан има същата нужда от красота и живот, а празникът е идеалното вдъхновение за творене.

За да материализираш тези идеи, сега е моментът да ти покажем как сръчно и лесно да направиш малка оранжерия от рамки за снимки. Тя ще бъде оригинален дом за първите вестители на пролетта, а великденският заек ще хареса идеята, за да не е сам в приказната обстановка.

Всичко необходимо за твоята оранжерия от рамки за снимки:

  • 16 броя дървени рамки за снимки с размер около 10х15 см или по-голям
  • Пила или шхурка
  • Горещо лепило
  • Боя и четка, в случай, че искаш да оцветиш оранжерията

Как да си я сглобиш само с няколко действия:

С размера на рамките, които посочихме, нашата оранжерия получи завършен вид с големина горе-долу 20х30 см. Ти прецени с какво пространство разполагаш и къде си представяш да я поставиш, за да се спреш на точните рамки за снимки.

Следваща стъпка е изясняването на боята: ние не умувахме дълго, защото искахме да предложим универсален дизайн. Ти обаче, като истински естет, навярно ще предпочетеш индивидуален чар. Това е страхотно и остава да боядисаш рамките в желания цвят с акрилна боя или лак.

Готово е оформлението на идеите, значи да започваме!

Рамките се разопаковат, като се отстранява стъклото или пластмасовото фолио. Ние решихме да преобразим белите рамки във винтидж визия и затова ги обработихме с шхурка (или с пила - което е под ръка).

Хитър съвет: изпили леко повърхностите, които ще залепваш, тъй като лепилото ще хване доста по-бързо, когато не е гланцова основата.

Такаа, смело стартираме сглобяването на оранжерията. За целта рамките се злепват с горещо лепило по дългата страна, както се вижда от снимките.

Нашата оранжерия се състои от 3 рамки за снимки по дългите страни и по 2 рамки за снимки по късите страни. Покривът е оформен от още 6 залепени рамки.

Неусетно и забавно оранжерията в ретро вид е „построена“. Ако твоите рамки са имали стъкла, сега можеш да ги адаптираш отново и да получиш истински остъклена декоративна оранжерия. Дори автентична и дизайнерска!

Подреди своите саксии с пъстри цветя вътре и подари ведро настроение на огрения от пролетното слънце дом. Разбира се, както досега, снимай новото си творение и ни направи съпричастни към приказката за Великден! :)

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik