Направи си сам... Букви от цветя

Така модерните букви от цветя са супер атрактивен подарък за имен ден, рожден ден или сватба, но и използвани като декорация у дома впечатляват всички, особено любителите на растения. Могат да се комбинират в цяла дума или да се използват самостоятелно. Използвай любимите си цветя и нюанси и ще създадеш истинско проеизведение на изкуството.

Какво ти е необходимо?

  • Картонени букви или картон за моделиране
  • Горещ силикон
  • Пиафлора (гъба за цветя)
  • Линия
  • Ножица и макетно ножче
  • Спрей боя (по желание)

Ето как се прави:

За направата на буквите има две възможности. Можеш да изполваш готови картонени букви, купени от магазина, или да си ги направиш сам като мен. Втората опция има предимството, че можеш сам да избереш дебелината на картона и размера на буквите. И все пак ще ти трябва малко сръчност. :)
За да направш буквата "А", можеш да свалиш готов шаблон от интернет и да отбележиш контурите на буквата върху картона. След това идва ред на изрязването на отделните части, височината на страничните ръбове трябва да е около 5 см.

Като имаш готовите елементи изрязани, можеш да закрепиш частите една към друга с помощта на горещия силикон. Можеш да напръскаш готовата буква със спрей боя, аз използвах цвят розово злато.

Сега можеш да започнеш с поставянето на декоративната гъба за цветя в буквата. Отново с помощта на макетно ножче можеш да изрежеш необходимите форми и със силикона да ги залепиш в буквата. 

Идва ред и на цветята. С ножица отстраняваш дългите стъбла на избраните растения и с малко лепило ги закрепваш за пиафлората. Малките пространства между големите цветове можеш да покриеш с листа и малки цветчета, за да скриеш гъбата отдолу.

Вече имаш готов супер модерен аксесоар или подарък. Какво мислиш?

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik