Направи си букви от скандинавски мъх

Направи си букви от скандинавски мъх

Остави стените в твоя дом да говорят...

Направи си букви от скандинавски мъх

Зеленото е модерно, когато е натурално, а декорацията с мъх води всички класации в момента. Изрази себе си, чрез оригинален надпис, мото, послание, име или дори само с една буква – но го направи с естествена визия. Дай пълна свобода на своето творчество, а ние сме съвсем наблизо, за да имаш подкрепата ни в тази свежа креативност.

Буквите от мъх се получават много лесно и сега ще се увериш. Покани природата в интериора, като осигуриш няколко достъпни материала и сътвориш нещо наистина харизматично.

Скандинавският мъх не само диша със самороден дъх, а изглежда магнетично и триизмерно, освен това е мноого лесен за поддръжка.

Нашите съчетани букви олицетворяват най-чистото чувство, затова ти ги предлагаме, а ти ще решиш дали да направиш точно тях (фенове сме на оригиналните идеи и ще се радваме да разберем твоята гледна точка)

Старт на подготовката! Какво ти е необходимо:

  • Картон (във всяка книжарница има)
  • Ножица, химикал и линийка
  • Горещо лепило
  • Мъх, който се открива в градинските центрове
  • Големи флорални гъби
  • Акрилна боя и четка
  • Декоративни зелени растения
  • Ножчета за рязане
  • Шаблон на буквите, отпечатан на хартия (евентуално)

Как да измайсториш авторски букви от мъх:

Първо се спри на подходящ размер буква или надпис, спрямо което да си осигуриш достатъчно количество скандинавски мъх. Препоръчваме да се ориентираш към градинските центрове, тъй като там се грижат за него професионално, той е специално отгледан и добре консервиран.

По отношение на самите шаблони на буквите, единият вариант е да си купиш готови от картон и директно да твориш върху тях. Ако имаш хъс да ги очертаеш самостоятелно, тогава печелиш предимството да ги проектираш с перфектните за теб височина и ширина (тествай своята сръчност, заслужава си сладката нотка).

Ние не можем да се впишем в нито едни стандарти за творчество, така че, в обичайния си стил заменихме буквата „О“ от нашия надпис “LOVE” с кръгъл стенен часовник (хитро: спестихме малко ръчен труд, а в замяна получихме ефектен дизайн). За останалите букви направихме шаблони на компютъра и ги разпечатахме.

С помощта на предварително подготвените нож, ножица и линийка, картонените букви се изрязват идеално по шаблона и към тях се залепват странични ръбове (нашите са около 5 см). Колкото по-прецизно работиш тук, толкова по-добре ще изглеждат те накрая. Идеята е да се получат 3D букви, тип кутийки, в които да пъхнеш дунапренените гъби.
С горещото лепило залепваш отделните картонени части, до краен резултат (пази пръстите!).

Идва ред на флоралните гъби. Използваш горе-долу по една голяма гъба за всяка буква. Внимателно изрежи толкова части, колкото имаш за запълване в буквите, като оставиш по 1 см луфт, за да пъхнеш добре мъха между гъбата и картона (виж снимките). Когато всичко е добре залепено, боядисай буквите. Нашите са боядисани с четка с акрилна бяла боя.

След изсъхване на боята, идва ред на най-колоритната част – поставянето на мъха. В допълнение към скандинавския мъх, от време на време включвахме и плосък мъх в по-тъмен нюанс на зеленото, както и части от изкуствени растения. Търсеният ефект е постигане на динамични и оживени букви с красив релеф. Както винаги, даваме ти картбланш за персонална интерпретация на идеята, като можеш да избереш твоята уникална зелена визия.

Залепваш мъха към гъбата с горещото лепило. Нито едно дребно ъгълче от грозната гъба не трябва да се показва и да издава

тайната на изработката

Изненада! Резултатът е дори по-добър от очакваното! Пленителни букви, които „обличат“ стената тренди. С помощта на двойнозалепваща лента или закачалка за картини, надписът много лесно се закрепя. Смятаме, че и поставен на някой рафт, ще облагороди пространството със същото въздействие.

Е, отпуснахте ли се вече, като истински творци, създали своя интериорен шедьовър?

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik