Направи си... Жива картина с мъх

Независимо дали в офиса, конферентната зала или хола у дома, живите картини и зелените стени от мъх са уникален еко тренд, който съживява всяко пространство и му придава неустоим зелен чар. Наситените цветове, триизмерният ефект и лесната поддръжка превръщат картините от мъх в оригинален декоративен аксесоар, с който да пренесете късче от природата вкъщи.

Тъй като е трудно да не се вдъхновиш от този тренд, аз самата веднага започнах с търсенето на подходящ за целта мъх. Най-добре е да използваме интериорен балсамиран мъх, тъй като е по-лесен за поддръжка и запазва цвета и плътността си. Интериорният мъх се предлага в различни градински центрове и онлайн магазини.

Какво ни е необходимо за живата картина от мъх:

  • Рамка за снимки (можем да използваме и стар часовник или табло)
  • Няколко пакетчета интериорен балсамиран мъх
  • Снопче изкуствена папрат или трева за акцент
  • Пистолет с горещ силикон
  • Клещи

Ето как се прави картината:

Формата на основата няма никакво значение – можете да използвате големи, малки, кръгли, правоъгълни, бели, черни рамки или пана, върху които да създадете своята жива картина. В случая голям стенен часовник е чудесно решение за кръгла картина.

Щом имаме всичко необходимо пред себе си, можем да започнем с лепенето на мъха. Следейки концепцията на картината (хомогенен цвят, преливащи нюанси), започваме да лепим парче по парче мъха с горещо лепило върху основата. Най-добре е да си изясним грубия модел в началото преди да започнем да лепим и да следваме въображението си в процеса на работа. За да вдъхнем още живот на творението си, накрая можем да добавим и стръкче изкуствено растение. Разбира се, креативността и фантазията нямат граници и всичко е позволено. Защо да не сложим и цветен акцент с един цикламен божур?

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik