Посрещни пролетта в хармония

Посрещни пролетта в хармония

...Оммм

Посрещни пролетта в хармония

Направи си лична възглавница за йога

Всяка нова година идва при нас с въодушевление и надежда, защото й обещаваме да живеем природосъобразно, здравословно, чисто, свежо и пълноценно! Повече разходки сред природата, повече гимнастика, повече сурова храна и... разбира се – изучаване на йога за духа и тялото.

Пилатес, медитация, разнообразни йога упражнения и техники за дишане – всичко това първо се превърна в модерно и в инста тренд, а след това с лекота навлезе в ежедневието на всички поколения. Дори ние в Мьомакс обменяме помежду си нови трикове за правилно разтягане и методи за ефективни тренировки, повишаващи тонуса и жизнеността.

Тъй като йога позите често се изпълняват с помощта на специални възглавнички, хрумна ни чудна идея: да пробваме да си направим една, която да е лично изобретение и с дизайн по наш вкус. Изненада - получи се страхотно!

Веднага споделяме колко е лесно, а ти се подготви за старт на една пролетна йога-сесия сред съживената природа с новата си удобна възглавничка!

Какво ти е необходимо, за да имаш пълен набор от материали под ръка:

  • Плат (трябва да е подобен на дамаска за мебели, за да осигури визията и плътността)
  • Шевна машина
  • Ножица
  • Дебел конец и игла
  • Ролетка
  • За дръжката: лента с ширина около 4 см
  • За пълнежа: кора от спелта или друг еко материал по желание

 

Ето как да я изработиш стъпка по стъпка:

Що се отнася до цвета и шарката на плата, както винаги, позволено е всичко, което харесаш, само трябва да се увериш, че платът е малко по-твърд (например мебелен велур/дамаска/плюш). Може да затвърдиш здравината и с полар, като втори слой. Освен това, твоята йога възглавница ще разполага и със страхотна дръжка, която ще улеснява транспортирането до зелената полянка на хълма с гледка.

Да започваме!

Преди всичко, изрязваш необходимите парчета. Трябват ти две кръгчета с диаметър 33 см за горна/долна част и странични ленти с размери 99,5 см х 17 см. Изрежи картонен шаблон с точния диаметър, постави го върху дамаската и действай още по-смело.

 

Стигна до шевната машина. 

Започваш със страничната част: сгъваш я по дължина не с лицевата, а с вътрешната й страна към теб и я зашиваш по късите краища, за да оформиш пръстен. Оставяш обаче около 6-10 см отворени в средата на шева. Този отвор ще ти е необходим по-късно за обръщане и пълнене на възглавницата.

След зашиване на страничната част на този своеобразен пръстен, обърни го с лицевата част към теб и подготви малката лента за изработване на дръжка на възглавничката. Фиксирай я в средата на шева и се увери, че е центрирана красиво, но задължително си остави допълнителни сантиметри в краищата за красиви ръбчета. Заший внимателно с машината. Вече си имаш удобна дръжка.

След това съедини и заший всички части на възглавницата, но пак от вътрешната страна – кръглите горна и долна част плюс страничния пръстен (нали пак не забравяш важният 1 сантиметър в повече, необходим за красиво и прецизно зашиване на ръбчетата?!...).

След като всичко е добре зашито, възглавницата се обръща и се пълни с кора от спелта или друг еко материал. За да я напълниш бързо и лесно, най-добре е да вземеш лист хартия и да си оформиш фуния.

Когато пълнежът е перфектен в твоите очи, заший на ръка отвора с пъргав бод.

И...

Твоята wow йога възглавница е готова!

 

Е, избра ли къде да дадеш старт на новото си супер мотивиращо и тонизиращо начинание за тази пролет? Ние да!

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik