Направи си постелка за баня от кърпи

Направи си постелка за баня от кърпи

И след вечерна релаксираща вана, и след свеж сутрешен душ постелката за баня е като балсам за краката след баня. Мекичка е и те кара да се чувстваш уютно, особено през зимата. Просто не е същото да стъпиш на студените плочки.

Показваме ти как да си направиш супер оригинална постелка за баня от кърпи, които са ти в повече или вече не ползваш.

Какво е необходимо?

  • Кърпи за ръце или тяло ( 50/90, 50/100 или 70х140) – поне 3-6 бр. в зависимост от големината на постелката за баня
  • Ножица (трябва да реже добре)
  • Игла и конец
  • Щипки за пране

Ето как се прави

Преди да започнем – един съвет от нас: Използвай или едноцветни кърпи, или кърпи в хармонични цветове, например светли бежово-розови нюанси или пастели. Така „плитките“ ще изпъкнат още повече.

Да започваме. Сгъни кърпата през средата на дългата и страна и измери ленти с ширина 7 см. Изрежи ги, като внимаваш да не се разместят ръбовете един от друг. Може да си помогнеш с щипки за пране, като защипеш плата от едната страна, или с карфици (още по-добре), за да фиксираш позицията на кантовете един върху друг. Дебелите завършващи кантове на кърпите не са необходими за постелката, така че ги изрежи. Съветваме те да ползваш хубава ножица, за да не се разбридат отрязаните участъци. А и всички знаем колко е мъчително да режеш с ножица, която не се справя добре с задачата си...

След като всички кантове са отрязани, е време за сгъване. Страничните кантове на лентите се сгъват навътре и цялата лента се сгъва още веднъж по средата, за да се получи дебела и тънка ивица. Фиксирай с щипки за пране, защото иначе няма как да се задържи в тази позиция. Прегъни и фиксирай по този начин още 2 ленти.

Започваме да плетем. Заший горните краища на трите части от плитката, за да отбележиш началото, и започни да плетеш стегната и равна плитка надолу, като махаш карфиците, когато стигнеш до тях.

На края на плитката се зашиват следващите три ивици и директно продължаваш да плетеш следващата плитка. В зависимост от големината, която си избрал/а за постелката си, прецени колко дълга да направиш голямата плитка. В нашия случай 6м. беше достачна дължина за стандартна постелка.

Плитката се завива като охлювче и отделните кръгове се зашиват един към друг с игла и дебел конец поне на 5 места.

Иии... постелката за баня е готова! Какво мислиш? Ние намерихме доста предимства.

  • Забавляваш се
  • Не изхвърляш стар текстил
  • Супер ефектна е за малки пространства
  • С подходящите цветове се превръща в уникален аксесоар за банята.
  • Съхне бързо.

Опитай и ти!

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik