Направи си щанд за сладолед в детската стая

Направи си щанд за сладолед в детската стая

Направи си щанд за сладолед в детската стая

... идеален за лятото J

Нашите родители, баби и дядовци често ни разказват, как са играели на магазин за хранителни стоки, плод-зеленчук или магазин за сладолед на топки, когато са били малки. Те са импровизирали с наличните аксесоари, като са превръщали някой стол в будка с прозорче и от изрязани хартийки са произвеждали банкноти.

Ако се замислим колко е полезна тази игра, имитираща реалния живот, веднага ще насърчим и нашите деца да станат сръчни магазинери, но не където и да е, а точно в техния личен свят в дома. Боравенето с пари, смятането, изчисляването на количества, измерването, претеглянето и общуването „като възрастен“, оформя ценни умения и създава добра основа за будно развитие. Това е чудесно начало на способността за адаптиране към разнообразни ситуации в бъдеще и доброто социализиране.

Днес ще ти покажем как да си направиш домашен щанд за сладолед (видя ли лятото, което идва с хвърчило зад облаците?). Нужни са ти само няколко материала, които лесно ще си осигуриш, а емоцията накрая е гарантирана!

Преди да запретнеш ръкави с ентусиазъм, подготви следното:

  • Рафт, който да преработиш и да използваш за конструкция на щанда
  • 6 броя НТ тръби DN 40 1000 мм
  • 4 броя НТ колена DN 40 с ъгъл 90°
  • Бормашина за пробиване на дупки в плоскостта (с диаметър около 4 см)
  • Малък трион за изрязване на тръбите
  • 2 дървени летви с дължина 80 см
  • Горещо лепило
  • Платно за навеса (може някоя стара покривка) – 80/60 см
  • Лак и четка (може и самозалепващо фолио, ако предпочиташ)

Как да направиш твоя собствен детски магазин за сладолед:

Конструкцията се състои от рафт с приблизителни размери 76/76 см и дълбочина 34 см, както и 6 НТ тръби DN 40 1000 мм и 4 съответстващи колена с ъгъл 90°.

Започваш с НТ тръбите. Те по-късно ще сформират рамката за покрива на щанда. Като начало можеш да ги изрежеш до желаната дължина с малкия трион, който вече приготви. Ние скъсихме само двете предни тръби с 10 см, за да получим накрая лек наклон на покрива. Така изглежда по-автентично, виж снимките J.

След скъсяването, тръбите се нуждаят от боя. Има няколко варианта, както обичайно. Можеш да си купиш специална боя за такъв тип повърхност в желан цвят, а можеш да облепиш със самозалепващо фолио, както направихме ние. Фолиото е страхотно решение, защото преобразява скучната тръба и нашата изглежда съвсем стилно!

След като боядисаш или облепиш тръбите, можеш да стартираш с пробиването на дупките в плоскостта.

За целта взимаш горния плот от твоя рафт, измерваш диаметъра на 4-те дупки, маркираш го и пробиваш с бормашината.

Разбира се, пробвай веднага как пасва първата тръба, за да можеш смело да продължиш със следващата дупка.

Ако всичко е наред, предчувствайки крайния търговски вид J, продължаваш сглобяването. Връщаш горния плот на рафта обратно на място с готовите дупки и адаптираш 4-те вертикални и 2-те хоризонтални НТ тръби (следвай снимките).

Сега липсва само покривът. За него имаш приготвен плат с размер 80/60 см и две дървени летви с дължина 80 см. Летвите се залепват към хоризонталните НТ тръби с горещо лепило, за да се получи импровизирана четириъгълна рамка за платното. Мятай покрива отгоре и се отдръпни крачка встрани, за да ахнеш: виждаш ли твоето произведение, измайсторено за най-сладката сладоледена търговия, при това у дома? J

Сигурно имаш лампички за декориране, които да добавят още чар и специална светлина върху твоя щанд. Сега подреди кутиите със сладолед, кантара, вафлените фунийки и касовия апарат, давайки начало на сезона с най-цветните ледени усмивки!

Как лесно да си направиш и лакомства за новооткрития магазин, ще ти покажем в следващ пост.

А дотогава – опитай!

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik