Венец от сухи цветя и дантела

Венец от сухи цветя и дантела

Сухите цветя празнуват бляскаво завръщане напоследък. В Instagram и Pinterest е пълно с вдъхновения, актуалните интериорни трендове не ги подминават.

Много модерни в момента са декорации за стена със сухи цветя и декоративни венци за вратите. А пък комбинирани с мотивиращи послания, лампички и дантелени панделки се превръщат в уютен бохо акцент.

Виж нашето предложение с дантелени панделки – нежно, ефектно и много лесно за изпълнение.

Какво ти е необходимо за венеца от сушени цветя:

  • Сухи цветя (може да си ги изсушиш сам/а или да си купиш вече сухи от пазара)
  • Тънка тел за намотаване
  • Горещ силикон
  • Метална/дървена кръгла рамка
  • Клещи
  • Дантелена панделка и дървени щипки за пране

Ето как се прави:

Плетенето на венец само по себе си е трудна, занаятчийска задача с много традиция и народни поверия. За щастие има и някои техники за начинаещи, с помощта на които стават венци за чудо и приказ. Такава е букетната техника. Както името подсказва, при този метод се правят мини букетчета от сухи цветя, които накрая се съединяват като венец по рамката.

В селекцията от сухи цветя можеш да използваш всякакви видове растения. Можеш да работиш и с прясно откъснати зелени растения, разбира се. Те ще се изсушат върху венеца с времето (например евкалиптът ще пасне много добре на такъв венец)

Ако искаш да ползваш дантелена панделка, сега е времето за нея. Тук ползваме два вида панделки с различна дебелина. Закрепи ги към рамката с помощта на горещ силикон.

Ползвай различни сухи цветя за различните букетчета. Захващането става с тънката тел. Обърни внимание на структурата на букета. Хубаво е големите листа и цветя да се поставят отзад, а дългите елементи като пшенични класове или пампаска трева да стърчат нагоре. Можеш да комбинираш и много малките цветчета по много, защото иначе лесно започват да се ронят.

За да стане венецът ти хармоничен и красив, се опитай самото захващане на букетчетата де е колкото се може по-еднакво.

Броят на букетчетата зависи от големината на рамката на венеца. Тук са използване 5 броя. Първо закрепи телта върху рамката и след това поставяй букет след букет, като припокриваш стъблата им и омотаваш конструкцията. Най-добре използвай и горещ силикон, за да е по-стабилен венецът.

Продължи да надграждаш, докато достигнеш нужната дължина. Когато целият ринг е оплетен, постави последното букетче наобратно и подпъхни стъблата му под предпоследното букетче.

Хитър трик: Прикрий местата, на които се виждат стъбла, тел или просто не са достатъчно пълни с по-голямо цвете или листо.

И венецът е готов! Закачи с помощта на дървените щипки любими снимки и закачи над бюрото или над скрина в хола – аксесоар бижу!

Опитай и ти!

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik