Златна деко ваза

Златна деко ваза

Направи си сам ефектна декоративна ваза

Страхотна идея с бляскав резултат!

Всички сме чели красиви цитати за цветята, но един от тях е някак универсален и винаги провокира усмивка: „Цветя – това са мисли на природата за любовта.“ ???? … Затова не случайно цветята и пъстрите букети са желани на всяко място – било то навън или вътре в интериорното пространство. Със своите примамливи аромати и страхотни окраски, те внасят живот и много радост навсякъде, където ги поставим.

Ролята на вазите е ключова и затова те се изработват в най-разнообразни форми, цветове и стилови решения. Освен да поддържат свежестта на цветните великолепия, запазвайки ги възможно най-дълго в здрав вид, имат функция и на декоративни предмети – понякога произведения на изкуството.

Ето сега, в точния момент, ще ти покажем, как съвсем сами да създадете едно малко произведение на изкуството – твоят пръв шедьовър! ✨

 

Какво ти е необходимо за домашна изработка на декоративна ваза:

  • 3 стъклени съда с различни размери
  • Здраво/горещо лепило за стъкло
  • Четка и акрилна боя (може и лак)
  • Декоративни мъниста в различни размери
  • Фугираща смес

Ето и как да я направиш:

Вземи три стъклени буркана за съхранение с различни размери. Важно е да избереш цилиндрични съдове, не конусовидни  ☝????. С помощта на силното лепило, което вече осигурихте, слепете трите буркана в низходящ ред, както е показано на снимките. Горещото лепило е добро, но препоръчваме да го съчетаеш с по-здраво залепващо, защото то гарантира дълготрайна стабилност, а най-добре специално предназначено за стъкло. При гладките повърхности горещото лепило не е много устойчиво след втвърдяване.

След като трите съда са залепени в последователен низходящ ред и лепилото се е втвърдило, идва ред на красивите перли. Приготви пластмасови мъниста с различни размери. Тук вече може да използваш горещо лепило, което е идеално за целта. Пусни фантазията на воля и декорирай по твой вкус, защото преди всичко търсим автентичен и неповторим резултат, нали?! ????

Когато приключиш с творческата конфигурация на перличките и те се закрепят здраво към съдовете, подхващай фугиращата смес, за да оформиш цялостна структура на вазата. Нанасяш с четка и изчакваш много добре да изсъхне.

За да придобие завършен вид и търсеният бляскав ефект, внимателно оцвети с лак отгоре. Ние предпочетохме златисто, защото е неустоимо в нашите очи, но бихте могли да се спрете на черно или сребристо – каквото и да изберете, резултатът ще е впечатляващ. Алтернативен вариант на лака са цветните спрейове и акрилните бои.

Е, харесваш ли твоята ваза - произведение на изкуството? Сподели с нас!

 

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik