Смяна на матрака вкъщи

Той остарява по-бързо, отколкото си мислите – матракът вкъщи. С mömax ще намерите идеалната твърдост на матрака за вашето тегло и ще откриете какво говори обемното тегло за качеството на твоя нов матрак. Любимата ти позиция за сън също е много важна при купуването на матрак. И така: направи тест за матрак, остани изумен и избери най-доброто за теб!

Нов матрак – защото го заслужаваш!

Виж всички матраци

Направи тест за перфектния матрак за теб:

  1. Форма на матрака – При следващата смяна на чаршафите обърни внимание на повърхността на матраците. Все още ли е равна и гладка навсякъде или откривате вдлъбнатини, неравности и пропаднали участъци?
  2. Възраст на матрака – Гъбичките и бактериите са естествен враг на матрака – след 8-10 години те се появяват и по перфектно поддържаните матраци. Кожата и дихателните ти пътища със сигурност не обичат такава бактериална среда.
  3. Спиш ли все още добре? Или иначе казано: Будиш ли се сутрин отпочинал и свеж? Дори болките в гърба могат да индикират необходима смяна на матрака.
  4. Променил ли си се? Станал ли си по-слаб или пълен, обичаш ли вече да ти е по-топличко или пък обратното или просто ти се иска да ти е по-комфортно в леглото?

Сменяй матрака на всеки 8 години!

Кога смени за последен път матрака си? Качественият сън е важен, а предпоставка за това е добрият матрак. Има много причини да сменяш матрака си на всеки 8 години. Ще ти покажем 4 от тях.

Експертен съвет: Не прави компромис със съня си!

Дори и да не го забелязваш през нощта, докато спиш – след няколко години матракът просто става нехигиеничен, вече не можеш да се излегнеш добре на него, не е стабилен и удобен. Ако ползваш матрака си всеки ден, нашите mömax експерти съветват да го смениш след 10 години, а ако е с по-ниско качество – и по-рано.

Мек или твърд, това е въпросът

Матракът може да бъде мек, средно твърд, по-твърд или твърд. Най-добрата мярка за твърдостта на матрака е твоето тяло, тъй като любимата ти поза за сън и теглото ти са от огромно значение. Друг признак на качеството е обемното тегло на матрака – повече за това ще прочетеш долу.

От прекалено твърд матрак може да започнеш да усещаш болки в раменете и хълбоците поради прекаленото натоварване на тези части. Върху прекалено мек матрак гръбначният стълб не е добре изправен и ергономично разположен върху леглото.

Тук помага един поглед върху кантара: По-голямото тегло на матрака означава по-висока степен на твърдост. Ще го забележиш, като легнеш върху матрака – гръбначният стълб е спокоен и стабилен и се чувстваш добре.

Качество на пяната: Колкото по-тежка, толкова по-добре

Звучи странно, но всъщност е много просто: Обемното тегло изразява колко килограма тежи един кубичен метър от пяната на матрака. Например ако обемното тегло е 30, то един кубичен метър от маткрака със студена пяна тежи 30 кг.

Сега става интересно: Обемното тегло е признак за качество, защото показва от какъв материал е направен матракът. Тук важи: Колкото по-голямо е числото, толкова по-дълъг е животът на матрака – независимо дали е от студена пяна и пяна.

По-силни заедно: Подматрачната рамка и матракът

Имаш нужда от по-стабилен и здрав матрак, който е подходящ за по-голяма тежест? Препоръчваме ти висококачествен матрак от студена пяна с повече зони и стабилно ядро.

Подматрачната рамка също трябва да бъде стабилна и да осигури добра опора на площта за сън. Подматрачните рамки със специално подсилване на централната зона осигуряват по-добра опора за педрата и седалището. Специално проектираните зони реагират индивидуално на всяка част от тялото.

Нашите mömax експерти ще те посъветват с удоволствие, за да си осигуриш качествен и спокоен сън.

© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik