WOW предложения за твоя зимен сън

Времето за топло сгушване дойде, а mömax е насреща с традиционното обещание за сигурност и цени със зимно ниски стойности. Уютната и комфортна завивка има терапевтични свойства и сякаш с магия успокоява всяка изморена клетка в тялото. Що се касае до избора на персонална възглавница, тук вече вариантите са повече, в зависимост от позата на спане и любимите навици за перфектен релакс през нощта.

Нашите съвети ще ти подскажат, ако се колебаеш сред изкушаващите купчини от пухкаво спално бельо, надиплени с разнообразни форми, плътност и състав. Ще те насочим към най-доброто решение, отговарящо точно на твоите нужди от възстановяващ силите и здравословен сън. Довери ни се още сега, за да посрещнеш зимата в своето блажено убежище, в което ще се сгушваш всяка вечер.

Коя е твоята вълшебна възглавница?

Избирайки правилната възглавница, даваш червена светлина на напрежението във врата, главоболието и усещането за скованост. Остава да помислиш по въпроса, а през това време mömax ще задържи топ предложенията.

  1. Позиция на тялото по време на сън

* Странична

Увери се, че спиш удобно настрани – гръбнакът е изправен, а областта на шията добре поддържана. Възглавницата трябва да е с регулируем пълнеж за най-добра опора. Избери възглавница с височината на рамото в легнало положение. Идеална е и S-образната, която дава сигурна основа на извивката при врата. Различните релефни зони влияят много добре, а може да разгледаш и специалните възглавници за странична позиция по време на сън.

* По корем

Тук релаксът се постига с плоска възглавница – в никакъв случай пухкава и дебела. Може да се спреш дори на детска, защото е винаги по-тънка или на вариант с регулируем пълнеж.

* По гръб

Ако обичаш да спиш по гръб, главата трябва леко да потъва във възглавницата, а тя, от своя страна, да поддържа идеално гръбначния стълб. Хубаво е формата да е плоска, а пълнежът – мемори пяна. Ергономичните възглавници с регулируем пълнеж също са чудесно решение.

  1. Материя и пълнеж на възглавницата

* С екстракт от Алое Вера – притежава терапевтични характеристики. Успокоява кожни раздразнения, помага за бързо заздравяване на раните и допринася за успокояване на нервната система. Балансира влагата в тялото.

* Третиране на плата със сребърни йони – антибактериални свойства, чудесна терморегулация, предотвратяване на лоша миризма.

* С бамбукови нишки – силни антиалергични свойства, лесно абсорбиране на влагата и поддържане на естествената температура.

* С екстракт от лавандула – дълбоко успокояващ ефект, придружен с пълноценен и възстановяващ силите сън.

* С мемори пяна – адаптраща се спрямо твоите извивки на главата и врата, запазваща индивидуална форма и строго персонализирана, с високи ергононмични свойства.

* С пух и пера – идеална за потъване в комфорт, особено с финкция за регулиране на пълнежа, спрямо желанието за обем (с внимание към хората, предразположени към алергични реакции – в такъв случай материалът трябва да е синтетичен).

  1. Възглавница със свалящ се калъф – свалящият се калъф предпазва възглавницата и пълнежа, поддържа висока хигиеничност и позволява много по-често изпиране, тъй като е самостоятелен.
  2. Непромокаем протектор – ако възглавницата не е проектирана с калъф, който може да се свали и да се изпере отделно, протекторът е насреща. Той е подходящ при по-малки деца, по време на боледуване или по всяко друго време, в което искаш да запазиш възможно най-дълго свойствата и свежестта на любимата възглавница.

Гениална функционалност:

Знаеш ли, че продълговатите възглавници за тяло са предназначени за всички, не само за бременни жени? Те са идеални за странично спане, защото предлагат магическо удобство и има риск да не чуеш алармата сутринта... Истински моден хит, който можеш да си подариш за предстоящата Коледа!

Защо отново да се довериш на mömax?

* Нашите идеи са подплатени с полезни съвети и материализирани с топ продукти за всеки дом и всеки портфейл

* Тук ще откриеш възглавници със специални характеристики: материи от функционални влакна с чудотворни свойства, пълнежи от пух, пера или мемори пяна, с регулируем обем и разнообразна твърдост; за всички позиции на тялото по време на сън

* Тук ще откриеш идейни предложения за олекотени завивки, като поне няколко от тях ще отговорят на всичките ти изисквания и ще изчистят неяснотата по отношение на вида и сезонното приложение

* Екипът на mömax подбира много прецизно произхода и качеството на продуктите, за да предложи иновативни и модерни решения, в това число с особено внимание към изделията от текстил

* Колкото повече пазаруваш в mömax, толкова повече пазаруваш в mömax!

Коя е твоята олекотена завивка?

1. Калъфът на завивката или лицевата ѝ материя

Основните варианти са два: памук или микрофибър

* Памукът е с естествен произход, нежен и деликатен към всеки тип кожа, особено благоприятен за хора с алергии. Осигурява идеална терморегулация и перфектна хигиеничност, без да задържа излишна влага. Подходящ е за всеки сезон с магическа способност да охлажда през лятото и да задържа оптималната топлина на тялото през студените месеци.

* Микрофибърът е синтетичен материал (полиестер), но пък е много приятен при допир, характерен с висока устойчивост. Той не се мачка и деформира лесно, затова е перфектният бюджетен вариант. Имайки предвид, че голям процент от спортното облекло се произвежда от микрофибър, изборът му се явява добра идея, когато касае колебания относно качеството.

2. Пълнежът и дебелината на завивката

* Хитро, практично и бързо решение е двойната завивка, която се състои от две по-тънки, обединяващи се с тик-так копчета. През лятото ги разделяш, а през зимата ги обединяваш само с едно щракване.

* Целогодишната олекотена завивка е чудесна не само по отношение на своята приложимост, но не се нуждае от място за съхранение. Имай предвид, че е подходяща за спалня, в която през зимата е сравнително топло (около и над 20 градуса). При хладни домове или при любители на спане при отворен прозорец в студения сезон, подходяща е зимна завивка с пълнеж от вълнена вата или пух. Целогодишната завивка обикновено е с пълнеж от силиконова вата – лека, адаптивна към сезона и много лесна за поддръжка.

* С лятна и зимна завивка може да се оборудваш винаги, стига да имаш достатъчно пространство за съхранение. Летните завивки са особено комфортни през горещите нощи, тъй като са изключително леки, не се усещат, а предпазват от неусетно изстиване. Зимните завивки са дебели, пухкави и същевременно осигуряващи топъл уют през цялата нощ, без запарване и без тежко захлупване върху тялото.

3. Важно за хора, предраположени към алергични реакции

Силиконовата вата е ключът към спокойното лягане вечер, без страх от неканени перипетии. Освен, че гарантира благоприятна основа за сън и е хипоалергенна, тя е лека и нежна, пере се в пералня, суши се в сушилня, ухае добре и е много здрава.

Вълнената вата, гъшият пух и подобни естествени пълнежи, трябва внимателно да се използват и е препоръчително да се заменят с по-щадящи синтетични влакна.

4. Пране, поддръжка и съхранение на завивката

Разбира се, калъфът, с който обличаш твоята завивка, е основният й защитник. Той я предпазва от захабяване и петна, а и вероятно е в цветови унисон с интериора на спалнята.

Оптималната препоръка за изпиране е в интервал от 3-4 месеца, но винаги спазвай инструкциите от производителя, описани на етикета. Повече грижи изискват олекотените завивки с естествен пълнеж (вълна, пера). Те се перат с по-малко прах за предпазване на деликатните влакна, на много щадяща температура и се сушат в сушилня само в краен случай. Не се простират висящи, а се постилат равномерно на подходящо място, може и на слънце. Когато изсъхнат, се разтръскват енергично, за да бухнат и да възстановят първоначалния вид.

Олекотената завивка се съхранява сгъната в специален памучен калъф, без да е притисната, за да не се сплесква. За поддържане на свеж аромат, идеално решение е в калъфа да пъхнеш опаковки от сапуни. Когато я разтвориш за ползване, ще се насладиш на пухкавата й и свежа визия.

© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik