Холът у дома – идеи за всеки стил

Какъв стил предпочиташ за своята дневна? Може би нещо ретро или по-екстравагантно? Или пък си почитател на класическите форми и светлите цветове? А дори и да си сигурен/на в какъв стил искаш да обзаведеш хола си, ти предлагаме няколко различни и стилни идеи.

Класически модерен стил

Класиката си е класика. Детайлите в този стил са изчистени и семпли, а цветовете по-скоро неутрални. Характерни са по-тъмните дървесни нюанси като орех или дъб, които в комбинация с бяло, крем или таупе създават уютна и непринудена атмосфера. Неслучайно тези нюанси се приемат за класически. Това са най-разпространените цветове в обзавеждането в последните десетилетия и са се наложили като установена класика. Все пак модерните форми и детайли го различават от класическия ретро стил. Модерният стил е подходящ за градски апартаменти или модернистични къщи. Не е много капризен и не изисква голямо пространство, за да разгъне усещането си.

Модулна система Авенсис


Авангарден шик

Разчупен, оригинален и експресивен – в този стил няма правила и ограничения. Различен цвят на стените, тухлени колони, различни мебели и аксесоари в крещящи цветове. Характерното за този стил е, че колкото по-нестандартни нюанси и елементи присъстват, толкова по-впечатляваща е визията на хола. Можеш да сложиш палми в ъглите, интересни осветителни тела и ярки възглавници. Този стил е подходящ за лофтове, ателиета и градски жилища. Там перфектно ще кореспондира с атмосферата.

Модулна система Севиля


Тъмни тонове

Особено подходящ стил за големи пространства и високи тавани. Тъмните тонове перфектно кореспондират със светли нюанси на стените, настилката, пердетата или прозорците. Сами по себе си тъмните мебели са акцент, така че не прекалявай с декорацията и другите цветове. Те по-скоро предполагат изчистени повърхности и минималистична декорация в класически цветове. В противен случай рискуваш натрупване на цветове и тежка неуютна атмоцфера.

Холна секция


Индустриален стил

Супер актуален през последните години, непретенциозен и ефектен – индустриалният стил е един от най-популярните и предпочителни стилове на обзавеждане сред младежи и градски хора. Чудесна опция за мезонет в града или пък студио в центъра, този стил има неподправен чар и носи на много адаптации и декорация. Можеш да го комбинираш с много растителност, консервиран мъх по стените и екзотични акценти или със семпли модернистични детайли, принтове и щори. Общо взето индустриалният стил е една много добра основа, която ти дава възможност за постоянни промени.

Модулна система Сардиния


Светли тонове и светлина

Винаги актуално, винаги красиво и приветливо – бялото! Няма как да сбъркаш с този цвят, ако искаш ненатрапчива, лека и същевременно уютна атмосфера в хола. А комбинацията с LED осветление и дървесни нюанси добавя щипка рустик усещане. Този стил е подходящ за вила, семейна къща, градски апартамент или.. общо взето навсякъде. Бялото винаги е било символ на светлина, на спокойствие и уют, така че няма да сбъркаш дори и да заложиш само на него в интериора. Пък цветните акценти ще добавят интересна закачка, която ще създаде настроение.

Модулна система Леонардо

© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik