Направи си сам... Лампион от закачалки

И днес е ден за майсторски творения - този път от закачалки. Толкова много неща могат закачалките, че чак е грехота да ги ползваме само за закачане на дрехи. Дори в  коледния календар имаха главна роля. Този път ще се превърнат в...

супер оригинален и актуален лампион за хола, спалнята или антрето.

Какво ти е необходимо:

  • 10 дървени закачалки 
  • 8 метални ъглови профили 3,5х12 мм
  • 16 винтчета за дърво 3,5х12 мм
  • 12 винтчета за дърво 3,5х20 мм
  • Винтоверт
  • Крушка
  • Обикновен пендел с шнур и щепсел с прекъсвач

Ето как се прави:

За начало от всяка закачалка се прави двойна закачалка. 2 закачалки се налагат една върху друга,като лявото рамо на първата закачалка стъпва върху дясното рамо на втората.. След това с винтоверта се разпробиват дупките за винтовете (по-дългите). После се завинтват винтовете и първото краче на лампиона е готово. Цялото упражнение се повтаря 4 пъти, докато всяка закачалка си има другарче.


Не трябва да забравяш да махнеш металните кукучики от закачалките - те не са нужни за крачетата. (Не ги отстранявай и от другите две закачалки, които останаха.)


В следващата стъпка трябва да съединиш всеки 2 двойни закачалки с по 2 метални ъглови профила. Тук също е препоръчително да разпробиеш дупките с винтоверт. Използвай по-малките винтове, за да не се покажат от другата страна на закачалките.


След като съединиш всички закачалки, лампионът е почти готов. Накрая се монтират и последните две закачалки за закрепяне на фасунгата и крушката.

Остава само да се закрепи пенделът, да монтираш шепсела с прекъсвач към шнура на пендела и да сложиш отгоре крушката (преди да включиш щепсела в контакта!) Най-добре за тази стъпка се довери на някого с повече опит в електричеството и монтирането на лампи. ;)

Опитай и ти!

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik