Направи си венец от коледни топки

Направи си венец от коледни топки

... стилно коледно посрещане
Направи си венец от коледни топки

Толкова е хубав контрастът на студеното време и най-топлите празници в годината! Коледно настроение те посреща на всеки праг. Именно за това топло посрещане ще се погрижим днес и ще ви предложим идея за стилен коледен венец, който с уют да посреща вас и гостите ви всеки път на прага.

На венците за врата напоследък се залага през цялата година като красива декорация, която подсказва за стила и уюта зад прага, който прекрачвате. Коледните варианти са класическият - изработен от елхови клонки, а по-модерният – от имел или евкалипт. За по-експресивните модели се залага на блясъка и гирляндите, а истинските ценители се обръщат към използването на изцяло натурални продукти. Нашето предложение за коледен венец е по-нестандартно и много ефектно, макар основен герой в него да е друг емблематичен и задължителен участник в коледната декорация – коледната топка!

Какво е необходимо за венец с коледни топки:

  • коледни топки – в различни размери и цветове (или конкретна гама по ваш вкус);
  • пистолет с горещ силикон;
  • стиропорен венец;
  • ножици;
  • сатенена панделка;
  • допълнителни украси или изкуствени растения.

Ето как става:

Преди да започнете да залепвате коледните топки е важно да увиете стиропорения венец с панделката. Най-добре е, ако цветът на панделката съвпада с цвета на коледните топки, в случай, че накрая имаме прозиращи участъци между залепените топки.

! ☝ За да захванете в началото и края панделката за стиропорения венец, използвайте тиксо, а не горещ силикон, защото той може да разтопи стиропора.

След като сме готови с панделката, можем да започнем с лепенето на коледните топки.

Преди да залепите топка, трябва да премахнете приспособлението ѝ за окачване. Съответно залепването става с отвора надолу, за да имаме перфектен и завършен вид на венеца. Започваме от най-големия размер топки и от най-външната част на венеца, като продължаваме лепенето към вътрешната част. Използването на повечко лепило също е предимство. В крайна сметка не искаме да тупкат топки на входната врата, нали?

И още един съвет: както подсказва името му, горещият силикон е много горещ. Така че пазете пръстите! И не лепете топки от задната страна на венеца, за да може той да стои добре на вратата по-късно.

След като всички коледни топки са залепени за венеца, можете да прикрепите няколко изкуствени растения като акцент. Ние използвахме изкуствена папрат и две златни клонки от чинар с малко блясък.

И венецът от коледни топки е готов. Използвайте панделка или шнур, за да го прикрепите към вратата.

Харесва ли ви?

Опитайте и вие!

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik