Проектирай детско бюро с индивидуален дизайн

Проектирай детско бюро с индивидуален дизайн

...супер ред в детската стая!

В твоя домашен офис вероятно всичко е на мястото си – химикалките са в органайзер, пинчетата са в кутийка, а папките са подредени по цветове и приоритети. Не само възрастните обаче се радват на ред и добра структура около работното пространство! Малките, дори и в предучилищна възраст, също биха искали блокчето, боите, моливите и тетрадките да се откриват бързо. Никой не е щастлив, ако малката зелена острилка или гумичката-слонче, попаднат в тръбата на прахосмукачката... Затова в детската стая все трябва да има някое местенце, много подходящо за обособяване на кът за творене и за бъдещи многознайковци. Докато ти проучваш свободните квадрати и избираш подходяща стена, ние вече сме ти подготвили перфектен и компактен рафт с възможност за подвижен плот. За теб остава само да следваш няколко прости стъпки, за да го превърнеш в единствен по рода си, измайсторен с авторски дизайн.

Какво ти е необходимо за новото сгъваемо детско бюро:

  • Рафт-бюро с подвижен плот
  • Тапет с принт по желание
  • Лепило за тапети
  • Прозрачно фолио или прозрачен лак за покритие
  • Четка или ролка за тапети
  • Макетно ножче
  • Цветна боя и бояджийско мече
  • Закачалки за стена
  • Бормашина

Ето и стъпките за създаване на вълнуващия проект:

Преди да сглобиш рафта и подвижния плот към него, трябва да облепиш някои части с цветните тапети, които приготви. Следвай снимките по-надолу, като залепиш тапет върху долната част на плота (която е видима след прибирането му към стената) и върху лицевата част на рафта (полицата, която е плътно монтирана към стената).

Изрежи тапета спрямо размера на двете повърхности, като има една много важна подробност: внимавай шарката да изглежда добре и в цял вариант (да не отидат ушите отдолу, устата над челото в случай, че картинката е на животинка или човече; или пък цветето да се окаже с разрязани листа...).

Върху лицевата част на плотовете нанеси лепилото за тапети. Тънкост: за да си осигуриш гаранция за перфектно и дълготрайно прилепване, може съвсем леко да минеш дървената повърхност с шхурка, преди нанасяне на лепилото.

След това прецизно постави тапета, като го загладиш с чиста и суха ролка отгоре. Трябва всички въздушни мехурчета да се отстранят, затова не се отказвай, докато не получиш идеално гладка повърхност. Остави хубаво да изсъхне и премахни излишните части с макетно ножче. За да защитиш получената красива визия от замърсяване и пожълтяване, не е лошо да импрегнираш с прозрачен лак или да залепиш специално прозрачно фолио.

Тъй като готовият рафт е в дървесен цвят, ние решихме да го освежим и нанесохме светлосиво върху предните ръбове (виж снимките). Както винаги, това е само допълнителна идея, която да те вдъхнови, а крайното решение остава твое

Готово е за монтаж! Закачи рафта на стената според инструкциите, монтирай подвижния плот върху пантите и се наслади на свежия дизайн, който се получи. Забрави ли за малките закачалки, които бяха в списъка? Те са за поставяне отстрани, за да осигуриш максимална функционалност, наравно с униклания външен вид. Използвай ги за спортната раница, якето, шапките или някой чадър – винаги ще са полезни за улеснение на малчугана.

Мини детският офис не само е готов, а изглежда възхитително! Когато детето приключи със задачите за деня, просто вдигни плота нагоре и се радвайте на повече пространство.

Хареса ли ти идеята за старт на есенно-зимния период, в който творчеството и научните експерименти у дома са във възход?

 

Назад
© 2024 mömax Онлайн магазин от Stenik